Noutăți

Tancul Țar – vehiculul blindat cu roți de 9 metri care arăta ca o căruță (Foto)

Înainte de Primul Război Mondial, tancurile erau un simplu concept. Leonardo da Vinci a făcut schițe ale unui vehicul blindat propulsat de om, cu tunuri de jur împrejur.

În secolul al XV-lea, un general ceh a construit căruțe blindate dotate cu tunuri și le-a folosit cu succes în mai multe bătălii. Totuși, nimeni nu ar fi putut să se gândească la grandiosul Tanc Țar al inginerului rus Nikolai Lebedenko.

Avea 9 metri înălțime și arăta ca o tricicletă uriașă, cu două roți gigantice amplasate în partea din față și una mult mai mică, de 1.5 metri în diametru, în partea din spate, potrivit Tanks Encyclopedia.

Cele trei roți susțineau un corp alungit, căptușit cu blindaj de oțel și echipat cu două tunuri de 76.2 milimetri și o linie de mitraliere de 7.62 milimetri, care aveau rolul să protejeze tancul de infanteria inamică.

Roțile gigantice erau propulsate de motoare Maybach cu combustie internă de 250 de cai putere.

Potrivit memoriilor lui Lebedenko, sursa de inspirație pentru această mașină au fost așa-numitele povozki, căruțe din Asia Centrală care, datorită roților cu diametru mare, pentru trece cu ușurință peste șanțuri și chiar peste bușteni.

Citește mai mult: Incredibilia

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii