Noutăți

Tainele naturii surprinse în 21 de zile…

  •  
  •  
  •  

Unii dintre cei mai aventuroși fotografi si operatori video sunt cei care pătrund cu adevărat în tainele naturii, uitând de numărul orelor de lucru, de condițiile nu tocmai ideale în timpul captării imaginilor după care, de multe ori, aleargă ani la rând!

honeybee_genehanson
Revista National Geografic are poate una dintre cele mai bune echipe de fotografi și operatori video! De fiecare dată, aceștia ne surprind cu lucruri inedite, pe lângă care am trecut, sau la care nu ne-am gândit, dar care descoperite prin abordarea lor vizuală, ne prezintă o cu totul și cu totul altă lume, incredibilă, atrăgătoare, intrigantă, sau de necrezut, de cele mai multe ori.

62bf96c00eddaa4c606b8c70b83c49659d3ef035_254x191Este și cazul fotografului Anand Varma, care a reușit să filmeze primele 21 de zile din viața unei albine, de la stadiul de larvă, la stadiul de insectă. Imaginile incredibile au fost prezentate la un eveniment TEDex Talk de anul acesta, pentru a ridica gradul de conștientizare a populației față de pericolul scăderii numărului de albine pe plan mondial.

Despre revista National Geographic: este revista oficială a societății americane National Geographic Society, publicată lunar începând din octombrie 1888. Revista a fost tipărită pentru prima oară în altă limbă decât în engleză în anul 1995 când a fost publicată și în limba japoneză. În octombrie 2007, revista era tipărită în 28 de limbi în afară de engleză: japoneză, spaniolă, italiană, greacă, ebraică și ebraică ortodoxă, franceză, germană, poloneză, coreeană, portugheză, daneză, suedeză, norvegiană, olandeză, chineză, finlandeză, turcă, thai, cehă, maghiară, română, rusă, croată, indoneziană, bulgară, slovenă și sârbă.

În octombrie 2007, revista avea un tiraj de 8,5 milioane de exemplare, din care 3 milioane erau distribuite în afara Statelor Unite, iar din acestea, 2,1 milioane erau tipărite în altă limbă decât cea engleză. Revista a fost lansată și în România, în mai 2003. (wikipedia)

220px-1915NatGeogfoto: coperta revistei National Geographic din 1915

Despre conferințele TED (TEDex): Termenul prescurtat TED provine de la titulatura “Technology Entertainment and Design” (Tehnologie Divertisment și Design) și reprezintă o serie de conferințe globale  organizate pentru a răspândi “ideile care merită promovate”. Fiecare vorbitor are un timp foarte scurt de prezentare.

Mădălina Corina Diaconu

sursă imagine video: TEDex Talk via youtube

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii