Noutăți

SVASTICA și YIN YANG pe teritoriul României – o istorie de peste 7.500 de ani. Patru minute VIDEO care te vor pune serios pe gânduri!

 •  
 •  
 •  

Reprezentări străvechi, atât simbolul Yin Yang, cât și Svastica, au fost descoperite pe artefacte cu o vechime de peste 7.000 de ani, pe teritoriul României, punând sub semnul întrebării presupusa lor origine orientală. Pentru că dacă le găsim aici, cu atîția ani în urmă, avem dreptul să ne întrebăm: nu cumva locul lor de pornire către celelalte părți ale lumii se află într-o zonă mai largă ce include și teritoriul de astăzi al României?!

În ceea ce privește spațiul carpato-danubiano-pontic, în special simbolului Svasticii îi poate fi urmărită evoluția pornind din cultura Turdas Vinca, trecând prin Cucuteni și cea traco-geto-dacă, până în Evul Mediu și perioada contemporană.

Dovezile care subilniază acest lucru sunt incontestabile iar prezența Svasticii aici, înaintea apariției ei în celelalte culturi europene, pare să ne indice încă o dată locul adevărat al Vetrei Vechii Europe.

Într-o țară cu o putere politică responsabilă și cu lideri ai mediului știițific dedicați cu adevărat interesului național, bogăția arheologică pe care o avem ar fi trebuit să fie de mult valorificată, în așa fel încât toți românii să fie conștienți de moștenirea pe care o au.

Ce constatăm? Cultura Turdaș Vinca, căreia îi aparțin și Tăblițele de la Tărtăria, este o Cenușăreasă de care știu doar cei preocupați de istorie, cultura Cucuteni este scoasă aproape total din manualele copiilor, deși a reprezentat vârful cultural din Europa acum 5.000-7.000 de ani…, siturile geto-dacice sunt în imensa lor majoritate părăsite, fără vreun indicator care să le marcheze existența, iar marii noștri voievozi medievali sunt împroșcați cu noroi de niște amărâți inconștienți sau de cozi de topor lipsite de conștiință, care vor să ne facă să credem că nu avem nici istorie, nici eroi, nici identitate națională. Cine sunt cei care tratează în acest fel istoria națională? Pe cine servesc ei cu adevărat? Câți dintre aceștia sunt alogeni mascați sub nume românești?!…

Tocmai de aceea, o parte din responsabilitatea redescoperirii și promovării istoriei noastre îi revine societății civile, din care faci parte și tu. Iar dacă tu, care ne urmărești activitatea, trimiți mai departe informația pe care noi o prezentăm, vom avea cu toții foarte mult de câștigat!

În filmulețul de 4 minute de mai jos, vei găsi dovezile materiale care confirmă ce am spus mai sus – faptul că simbolurile Svasticii și Yin Yang au apărut pe teritoriul României, în culturile străvechi, încă de acum peste 7.500 de ani.

Fă cunoscut acest material! Trimite-l mai departe!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Vizionează aici și filmul integral din care face parte fragmentul de mai sus: FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on SVASTICA și YIN YANG pe teritoriul României – o istorie de peste 7.500 de ani. Patru minute VIDEO care te vor pune serios pe gânduri!

 1. Nicolette Orghidan // 20 martie 2017 at 18:14 // Răspunde

  Foarte interesant material!

 2. Interesant, oamenii trebuie sa stie si aceste lucruri despre Tara Noastra pentru ca prea multa publicitate negativa i se face… si daca ne intrebam cui serveste, nu trebuie sa ne intrebam prea mult. Serveste intereselor popoarelor vecine, tuturor popoarelor vecine si ale Corporatiilor (corporatii = trans-nationale = neo-liberali = comunisti). Concluzia cu Corporatiile este din lucrarile complete ale lui Marx in care se spune „…Romania este o tara fara istorie…” (restul se citeste in lucrare… daca o sa o gasiti)

 3. Georgeta Lukacs // 30 ianuarie 2018 at 23:12 // Răspunde

  Substituirea placutelor din aur descoperite la Peles cu altele din plumb, s-a facut cu buna stiinta a regelui Carol I .Cred ca aurul obtinut din topirea placutelor originale s-a comercializat pentru construirea Castelului Peles.Acest gest barbar demonstreaza cât de dur a fost lovita fiinta noastra nationala!

 4. Georgeta Lukacs // 30 ianuarie 2018 at 23:25 // Răspunde

  Imparatul Traian a capturat tezaurul dacic , care a fost folosit pentru refacerea Romei ruinate si pentru functionarea administratiei timp de 150 ani.
  Limba româna a existat inainte de a navali romanii in Dacia. Ovidiu , poet roman,a fost exilat la Tomis si in o jumatate de an a invatat sa scrie romaneste.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii