Noutăți

Suzy Manuela Prajea, finalistă la echivalentul Nobelului din învăţământ

Premierul Global pentru Educație reprezintă echivalentul Premiului Nobel în domeniul învățământului. Fundaţia Varkey, iniţiatoarea acestor premii, a selectat pentru acest an 50 de finaliști din 29 de țări ale lumii. Selecţia vine în urma primirii la sediul fundaţiei a mii de cereri din 148 de ţări. Câştigătorul va primi premiul cel mare în luna martie 2016, în Dubai.

Site-ul Globalteacherprize.org anunţă că în premieră, printre finalişti se numără şi o româncă. Este vorba de profesoara de matematică Suzy Manuela Prajea, Directorul Colegiului Național ”Traian” din Drobeta Turnu Severin. În cei 25 de ani de profesorat, elevii pregătiți de domnia sa, au venit acasă cu 64 de premii internaţionale, 133 de premii naţionale şi peste 430 de premii judeţene, notează site-ul oficial al Global Teacher Prize.

o-profesoara-de-matematica-din-romania-finalista-la-echivalentul-nobelului-din-invatamant-168002 Foto: facebook.com

Fundația Varkey a stabilit acest premiu în 2014 pentru a ridica statutul profesiei didactice, astfel încât copiii -si dorească să devină cel mai mare învățător sau profesor din lume. Premiul îşi propune să-i sărbătorească pe cei mai buni profesori – cei care inspiră elevii și comunitatea din jurul lor. Fundația consideră că educația vibrantă trezește și susține întregul potențial al tinerilor.

Câștigătorul va fi ales de către  Academia Global Teacher Prize formată din profesori, experți în învățământ, comentatori, jurnaliști, funcționari publici, antreprenori, directori de companii şi oameni de ştiinţă din întreaga lume. Suma ce se alătură premiului este de 1 milion de dolari.

imageResize
Într-un interviu acordat AGERPRES, Suzy Manuela Prajea, absolventă a Facultății de Matematică a Universității de Vest din Timișoara, unde și-a finalizat și doctoratul, vorbește despre importanța acestei nominalizări pentru învățământul românesc dar și despre misiunea cadrului didactic în ceea ce privește educația generațiilor viitoare.

“Locul meu, misiunea mea sunt aici, în România. Aici, și numai aici sunt acasă. Am obligația de a pregăti tineri matematicieni să ajungă valori recunoscute în lumea întreagă.”

manuela2foto: evz.ro

Reportaj de Madalina Corina Diaconu

sursa: Global Teacher Prize, agerpres


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii