Noutăți

Susanul conține mult mai mult calciu decât laptele. Proprietățile lui erau cunoscute din antichitate…

Susanul este una dintre cele mai vechi plante cultivate de om, apreciat pentru uleiul nutritiv obținut din semințele sale. De mai bine de 3500 de ani, susanul este folosit și pentru calitățile sale medicinale. Soldații greci aveau cu ei o trăistuță cu semințe de susan pe care le mâncau atunci când aveau mare nevoie de energie. De asemenea, femeile babiloniene se delectau cu ele amestecate cu miere pentru revigorarea tenului și a frumuseții.

O jumătate de cană de semințe de susan conține de trei ori mai mult calciu decât cantitatea similară de lapte.

susanul2

Potrivit studiului publicat în revista de specialitate Journal of Agricultural and Food Chemistry, din Statele Unite, semintele de susan sunt pline și de minerale, cupru, mangan, calciu, magneziu, fier sau fosfor, vitamina B și vitamina E, dar și acizi grași nesaturați și polinesaturați, cum ar fi omega-6. O lingură de susan nedecorticat conține 88 mg de calciu.

mehs

 

Dr. profesor Mehmet Oz, cardiolog la spitalul din New York , susține că o jumatate de cană de semințe crude de susan asigură 74% din necesarul zilnic de cupru, 31,6% de magneziu și 35,1% de calciu. Astfel, susanul contribuie la îmbunătățirea funcțiilor sistemului nervos, ale sistemului cardiovascular și la protejarea sistemului osos.

Și o recomandare: ca să beneficiezi de toate avantajele pe care semințele de susan le oferă, introdu-le în supe, salate și smoothie-uri.

sursa: http://www.health.com/health/gallery/0,,20668823_8,00.html
sursa: http://www.whfoods.com/genpage.php/genpage.php?tname=foodspice&dbid=84


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii