Noutăți

Surpriză uriașă: Mumiile egiptene sunt, din punct de vedere genetic, mai apropiate de popoarele din Europa de Est și peninsula Anatolia decât de cele din Africa

 •  
 •  
 •  

Prima analiză genomică completă a mumiilor egiptene antice ne dezvăluie o informație fascinantă. Geneticienii au constatat faptul genele persoanelor mumificate sunt mai degrabă ale unor oameni proveniți din peninsula Anatolia și estul Europei, decât din Africa. Experții au studiat ADN-ul mumiile egiptene din jurul anului 1400 î.Hr. până în jurul anului 400 d.Hr.

Experții au descoperit că mumiile vechilor egipteni sunt, din punct de vedere genetic, strâns legate de vechii oameni (neolitici și antici) de pe teritoriile Levantului, Turciei de astăzi, Siriei, Iordaniei, Israelului, Libanului, Balcanilor, Europei de Est – inclusiv teritoriul României de astăzi.

Studiul a fost realizat de către Johannes Krause, genetician la Institutul Max Planck pentru știința istoriei umane din Jena, Germania, folosind metode de secvențiere de ultimă oră pentru a citi întinderi ale oricărui ADN prezent dintr-un eșantion uman.

DNa-analysis-ancient-Egyptian-mummies

“Istoria poporului egiptean este una extrem de complexă din cauza poziționării la intrarea într-un nou continent. În mileniul 1 î.e.n. zona era dominată și tranzitată de multe popoare străine. Asirienii, nubienii, grecii sau romani, au schimbat fondul genetic al Egiptului antic. Vechii egipteni nu au arătat o apropiere genetică cu popoarele sub-sahariane, ci o afinitate mare față de populațiile antice din Orientul Apropiat și Europa de Est și sud”, a declarat Johannes Krause pentru Mail Online.

Potrivit celor de la Daily Mail, echipa profesorului Krause a prelevat 151 de probe din situl arheologic Abusir, reușind să extragă date precise despre genomul ADN-ului din trei mumii egiptene și segmente de ADN utilizabile din alte 90 de mumii egiptene.

DNA-Ancient-Egypt-mummy
sursa: .dailymail.co.uk/

sursa: .shh.mpg.de

sursa:.ancient-code.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on Surpriză uriașă: Mumiile egiptene sunt, din punct de vedere genetic, mai apropiate de popoarele din Europa de Est și peninsula Anatolia decât de cele din Africa

 1. Cititi ‘Dacia Preistorica’ a lui N Densusianu.
  Acesta a locuit impreuna cu Eminescu cativa ani, stia 5-6 limbi printre care greaca veche si latina, a studiat multi ani la Vatican, bibliotecile din Viena si Budapesta si a a lucrat la acesta carte aproape 28 de ani. In medie, fiecare pagina contine jumatate din suprafata, sursele bine identificate, a celor afirmate de Densusianu in acea pagina. In aceasta carte gasiti informatii vechi despre Egipt ce sunt confirmate si de aceste analize genomice(dar care se refera la mumii-deci conducatori. Acestia erau pelasgii, stramosii vechii ai nostri)

  • Scrierile lui N. Densusianu au fost supuse permanent unei forme de linsaj de catre cei care au servit permanent sau sporadic interese straine noua. Dar asta nu ar trebui sa excluda faptul ca intr-o anumita masura, sursele lui de informare ar fi putut fi destul de apropiate de adevar. Diverse descoperiri recente, precum aceasta, se potrivesc cu afirmatiile lui…

 2. Da,încep să se adeverească(pt. cei neîncrezători)spusele lui Densușianu.

 3. Crudu Mihai // 9 iunie 2017 at 21:53 // Răspunde

  Cea mai apropiata prevedere a lumii si istoriei antichității din zona României de azi este după cat am citit si studiat cea a istoricului roman ” DENSUSEANU”.

 4. cetățeanul tulburat // 10 iunie 2017 at 1:57 // Răspunde

  Nu mai scrieți din surse gen daily mail fake news media, intoxicații pentru poporul planetar…Se urmărește general disclosure…iar elita e pe ultima sută de metri și știe lucrul ăsta și caută din răsputeri să ne intimideze pe cât posibil…poporul egiptean nu are treabă cu piramidele și faraonii…Ele sunt acolo de peste o sută de mii de ani, ce ne povestesc bandiții ăștia nu trebuie luat în considerare, ei pot spune ce vor că doar ei ne conduc dar adevărul va ieși la lumină în curând…căutați Hawara labyrinth!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii