Noutăți

Surprinzător: primii oameni au apărut în Peninsula Balcanică și nu în Africa. Așa rezultă din examinarea unor fosile vechi de peste 7 milioane de ani!

Cercetătorii care au analizat două fosile extrem de vechi – una din Grecia și alta din Bulgaria – consideră că ele aparțin unei specii pre-umane: Graecopithecus freybergi. Urmele vegetale găsite în apropierea fosilelor indică faptul că în sudul Europei a existat cândva o zonă de savană, precum cele din Africa.

Știința oficială, în concret teoria lui Darwin, susține că cimpanzeii sunt cele mai apropiate rude ale omului, dar locul exact în care a trăit ultimul strămoș comun al cimpanzeilor și al oamenilor este subiectul a numeroase controverse.

În Peninsula Balcanică s-au descoperit fosile vechi de 7,2 milioane de ani, despre care cercetătorii cred că au aparținut unor ființe pre-umane. O serie de cercetări sugerează că formarea speciei umane a avut loc în zona mediteraneană și nu în Africa, cum se credea până de curând.

2

Au fost analizate două resturi fosile provenite de la un hominid Graecopithecus freybergi: un maxilar inferior găsit la Pyrgos Vassilissis (Grecia) și un premolar superior din Azmaka, Bulgaria. Noul scenariu științific este rezultatul unor studii efectuate de o echipă internațională de cercetători dirijată de către Universitatea din Toronto.

Cercetătorii consideră, astăzi, că înainte de dezvoltarea Saharei, o bună parte din Europa era acoperită de către o vastă savană. Au fost studiate particule microscopice de cărbune, precum și resturi de plante, reieșind că, în urmă cu milioane de ani, vegetația era specifică zonelor de savană, de pășuni tropicale.

Profesorul Nikolai Spassov, care a luat parte la unul dintre aceste surprinzătoare studii, a arătat că Graecopithecus, strămoșul balcanic al omului modern, conviețuia cu girafele, gazelele, antilopele, rinocerii, într-un sud al Europei în care clima, flora și fauna erau cu mult diferite de cele actuale.

1

O teorie privind originea speciei umane sugerează că oamenii moderni s-au dezvoltat, în paralel, în mai multe regiuni din lume. Conform teoriei multiregionale, actualele rase umane au apărut în diferite regiuni, ca rezultat al selecției naturale. Teoria este susținută de către studiul fosilelor provenite de la strămoșii timpurii ai speciei umane, găsite în Europa și Orientul Mijlociu din ultimii 100 de ani.

5

4

3

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Surprinzător: primii oameni au apărut în Peninsula Balcanică și nu în Africa. Așa rezultă din examinarea unor fosile vechi de peste 7 milioane de ani!

 1. Daca-ti limpezesti un pic mintea realizezi ca teoria evolutiei este fascista. Desigur ca este conceputa de catre marxisti, dar marxismul in nucleul sau este de fapt perfect fascist.

  Pai, priviti imaginile cu care se ilustreaza, in general, aceasta teorie! Este o imensa bataie de joc la adresa umanitatii.

  • Daca esti asa de genial cum crezi, atunci de ce toate vietatile de pe planeta asta sunt facute din acelasi material, respectiv de ce au o inrudire genetica?
   De ce suntem compusi cu totii din aceleasi „chestii”: proteine, glucide, lipide, vitamine, ADN, ARN?
   De ce hemoglobina este similara structural cu clorofila?
   De ce exista 4 grupe de sange diferite?
   De ce dobandesc bacteriile imunitate la antibiotice?
   De ce exista rase diferite de oameni, doar nu a creat divinitatea si pe altcineva in afara de Adam si Eva nu?
   Oare de ce legumele de astazi ca porumbul, rosiile, cartoful, etc se gaseau doar pe continentul american si nu peste tot?
   De ce au crapat indigenii de pe continentul american cand au venit europenii pe teritoriul lor, in afara de genocidul pe care acestia l-au facut cu forta?
   De fapt, de ce existau oameni separati pe continente, ca tot vine vorba de migratii si chestii dintr-astea?
   De ce exista triburi rupte de civilizatie care folosesc metodele primitive de vanatoare si supravieturire?
   Oare de ce mai exista fosile? De unde naiba o fi petrolul si carbunii aia? Cred au aterizat din cer!
   Sunt sigur ca o sa intrebi de veriga lipsa. De fapt exista fosile pentru specii in diverse etape de evolutie.
   Inainte sa asociezi evolutia cu marxismul, incearca sa te gandesti ca a fost folosita doar ca arma si ca pretext! Daca arde o casa atunci nu ar trebui sa mai folosesti focul ca e periculos?! Asta e sensul vorbelor tale!
   Ca am fost creati de cineva, ca nu, toate fiintele sunt inrudite unele cu celelalte. De asemenea acest puzzle al originii noastre nu este nici pe departe dezlegat. Mai apar pe ici-colo cate o veriga.

   • Sensul vorbelor mele de genial cum ma cred este ca noi, inclusiv tu, am fost induiosator de copii la minte.

   • Ia d’aici! Ca vad ca ai timp: de la 1:05:15 decurs de vreo trei minute. Si iti spune baiatu’ asta cam cum e cu rasismul/fascismul care pleaca din darwinism fara drept de apel.

    Asta daca vrei sa afli incontinuare pe ce lume traiesti de fapt.

 2. Sunt de acord!Si avem si pe cine da vina…pe italieni, ca ei au fost fascisti!In acest sens, nu avem verigi lipsa ci verigi sarite.Cind evoluezi cu nuiaua la fund evoluezi cam in fuga si mai sari unele verigi.Logic,nu?

 3. Au analizat urme de plante de 7.2 milioane de ani….Respect stiinta dar uneori reprezentantii ei chiar se dau in ridicol.Gasesc un dinte si trag concluzii despre raposat, CNP-ul lui,contul bancar si ce filme prefera acum 7 milioane de ani.Si daca erau pastrate in chihlimbar si se alegea si mama prafului de acesta in acest timp.In cativa zeci de ani un schelet de capra sau de caine este cenusa.Cenusa spalata de ape si suflata de vant.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii