Noutăți

Surprinzător! Autoritățile din Maroc au decis ca burka (vălul islamic) să nu mai fie produs ori vândut pe teritoriul țării

  •  
  •  
  •  

De curând, în Maroc, țară în care 70% dintre cei peste 36.000.000 de cetățeni sunt de religie islamică, le-a fost interzis magazinelor și croitoriilor să mai confecționeze ori să mai vândă vreo burka. Burka (burqa, burqu) sau „vălul islamic” este acel articol vestimentar pe care femeile sunt obligate să-l poarte în unele dintre comunitățile musulmane, pentru a fi ferite, se zice, de privirile indiscrete (iar bărbații ocrotiți de ispite). Uneori, respectivelor femei abia li se mai văd ochii.

Atât producătorii acestui articol vestimentar, cât și cei care îl distribuiau până mai ieri în magazine au fost notificați cu privire la noua interdicție de către angajații ministerului de interne din țara nord-africană. Mai mult, ei au fost atenționați să se debaraseze de stocurile de burka aflate în depozite sau să le transforme în alte articole vestimentare în decursul a 48 de ore, sub sancțiunea confiscării.

Reprezentanții ministerului de interne din fiecare localitate au vizitat fabricile de confecții și magazinele de îmbrăcăminte pentru a-i atenționa pe întreprinzători cu privire la noua reglementare și a le înmâna avertismentele scrise, asigurându-se că n-a rămas nimeni neînștiințat. Un înalt oficial al ministerului de interne a precizat că vor fi complet interzise nu doar fabricarea de burka sau comercializarea acestei piese vestimentare, ci și importul său.

Ce părere aveți? Este o măsură inspirată?

3

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursa: www.moroccoworldnews.com

Imagini: indianexpress.com, www.dailymail.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •