Noutăți

Sunetele ciudate înregistrate de astronauții misiunii Apollo 10 pe partea întunecată a Lunii. Document declasificat după 4 decenii (Video)

Cu doar două luni înaintea aselenizării efectuate de Misiunea Apollo 11, astronauții au fost martorii unui incident cel puțin bizar. Incident ascuns opiniei publice timp de mai bine de patru decenii. De ce? Naveta Appollo 10 a orbitat în jurul satelitului natural al Pământului. În momentul în care a ajuns pe partea întunecată a lunii, nevizibile de pe Pământ, aparatele de la bord au captat mai multe sunete misterioase venite de pe suprafața lunii. Sunetele au durat aproape o oră timp în care capsula a fost pe partea cealaltă a lunii. Înregistrarea a apărut în al treilea sezon din seria documentar Fișierele inexplicabile ale Nasa, realizată de Science Channel.

nasa2

În documentar, astronautul mistiunii Appollo 15 Al Worden declară : “Echipajul Apollo 10 a fost foarte bine instruit, știa să facă diferența dîntre diferitele zgomote din spațiu. Logica îmi spune că dacă a existat ceva înregistrat acolo, apoi a fost ceva acolo”

Conversațiilor din capsulă vorbesc de la sine de uimirea descoperirii:

-Ai auzit? E ca un șuierat?Whooooooooo!

-Se pare că… e un fel de muzică din spațiu

-Ei bine, asta sigur este muzică ciudată

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Sunetele ciudate înregistrate de astronauții misiunii Apollo 10 pe partea întunecată a Lunii. Document declasificat după 4 decenii (Video)

  1. Sunetul se propaga si in vid? Inseamna ca profesorii mei de fizica au fost toti, fara exceptie, niste idioti …
    A, ma scuzati, nu vazusem sursa – daily mail. Asta carevasazica se incadreza la “un gup de savanti britanici”.
    Cat despre faptul ca echipajul american fusese instruit cu privire la zgomotele provenind din spatiu, n-am ce zice. Ei nu erau savanti britanici.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii