Noutăți

“Sulul de cupru” – harta antică a unei comori colosale pe care nimeni nu o poate găsi (Video)

  •  
  •  
  •  

Sulul de cupru – unul dintre manuscrisele de la Marea Moartă, îi fascinează de mult timp pe arheologii și vânătorii de comori din întreaga lume. Acest document antic este considerat harta unei comori și indică 64 de puncte în care sunt îngropate cantități uimitoare de aur și argint.

În total, sulul menționează peste 4.600 de articole realizate din metale prețioase și se estimează că întreaga comoară valorează cu mult peste un miliard de dolari, în banii de astăzi.

De la descoperirea sulului, mulți experți au încercat să descifreze mesajul și să găsească comoara, dar nimeni nu a descoperit încă bogățiile.

În timp ce majoritatea manuscriselor din Marea Moartă au fost descoperite de către beduini, Sulul de cupru a fost găsit de un arheolog la 14 martie 1952, în Peștera 3 de lângă Qumran, un sit arheologic important, potrivit Wikipedia.

Dar, în pofida faptului că face parte din colecția extraordinară de documente din secolul I, Sulul de cupru este diferit de celelalte manuscrise de la Marea Moartă. În timp ce restul textelor sunt realizate pe papirus sau pergament, Sulul de cupru este metalic.

Materialul este, în cea mai mare parte, cupru combinat cu staniu. Sulul avea inițial o lungime de 2.4 metri, dar a fost desfăcut în mai multe părți. Celelalte manuscrise de la Marea Moartă sunt considerate opere literare, dar Sulul de cupru seamănă mai mult cu o hartă a comorilor.

Citește mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii