Noutăți

Stupoare: Marea Britanie nu le-a dat voie unor arhiepiscopi din Siria și Irak să intre în țară, spre a participa la o ceremonie religioasă. În același timp îi primește pe musulmanii care persecută creștini!

Sunt cunoscute persecuțiile prin care trec creștinii din teritoriile ajunse sub stăpânirea Statului Islamic. La fel de cunoscut este și pericolul major în care se află comunitățile creștine din zonele controlate de către organizația jihadistă. În acest context, precizează ActiveNews, autoritățile din Marea Britanie nu le-au acordat viză de intrare în țară unor înalți clerici proveniți din Siria și din Irak, care trebuiau să ajungă la Londra, nu pentru a rămâne acolo luni la rând, ci doar pentru a lua parte la o ceremonie la care fuseseră invitați (chiar de către prințul Charles).

Este vorba, conform sursei citate, de arhiepiscopul de Mosul, arhiepiscopul din Valea Ninive și cel de Homs și Hama, ce urmau să ia parte la sfințirea Catedralei „Sfântul Toma”. Aceasta din urmă este întâia biserică ortodoxă siriacă din capitala Marii Britanii. Prințul Charles, referindu-se la inaugurarea lăcașului de cult, a apreciat că evenimentul constituie „un semn de încurajare într-un moment în care membrii bisericii ortodoxe siriace din Siria trec prin cele mai grele suferințe”.

Se pare că arhiepiscopilor în cauză nu li s-ar fi permis să pătrundă pe teritoriul Marii Britanii sub motivul că n-au fost capabili să prezinte dovezi din care să rezulte că dispun de fondurile de trebuință pentru a-și asigura cele necesare traiului în perioada șederii, existând și temerea (din partea autorităților britanice) că, odată ajunși în Regatul Unit, prelații n-ar mai fi părăsit acest teritoriu. (Ca să vezi unde era primejdia!)

Conform ActiveNews, Martin Parsons, un reprezentant al unei asociații înființate spre a oferi susținere pentru creștinii supuși abuzurilor pe teritoriile ocupate de către Statul Islamic a precizat că episcopul de Mosul a fost cel din urmă care a părăsit acel oraș la vremea ocupării sale de către jihadiști. Același Martin Parsons consideră, potrivit sursei amintite, că: „este de necrezut că acestor creștini persecutați, care vin din inima creștinismului, li se spune că nu pot intra în Marea Britanie, în circumstanțele în care această țară îi primește cu brațele deschise pe musulmanii ce persecută creștini”. 2

Text: Tomi Tohaneanu

Sursă: ActiveNews

Imagini: www.activenews.ro, www.express.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Stupoare: Marea Britanie nu le-a dat voie unor arhiepiscopi din Siria și Irak să intre în țară, spre a participa la o ceremonie religioasă. În același timp îi primește pe musulmanii care persecută creștini!

  1. comunistii erau ATEI , acum avem de a face cu ANTITEI – si pentru ca e vorba de crestini , avem de a face cu ANTIHRISTI . in viitorul foarte apropiat va fi si mai rau . in urma cu aproape 2000 de ani Cineva a scris o carte – Apocalipsa . este foarte actuala , pentru ca cine a scris aceasta carte a fost inspirat de Dumnezeu .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii