Noutăți

Stupoare: În România nu mai trăiește niciun SECUI. “Ținutul secuiesc” va fi desființat!!!

Oricât ar părea de bulversant, astăzi în România nu mai trăiește niciun secui! Prin urmare, orice discuție provocată de maghiari în legătură cu Ținutul Secuiesc este nulă și neavenită.

Acest lucru ni-l spune ultimul recensământ realizat în anul 2011 când toți secuii care locuiesc în Harghita, Covasna și Mureș s-au declarat maghiari. Atât de mândrii au fost secuii de identitatea lor, de steagul și tradițiile lor încât le-au abandonat pentru a obține calitatea de maghiar.

Acum, desigur, pentru un ignorant, a fi maghiar, ungur sau secui este una și aceeași treabă. În realitatea nu este așa. Secuii NU sunt unguri și nici nu au fost vreodată. Conform izvoarelor maghiare medievale și moderne, secuii au fost mereu priviți de unguri ca o altă etnie. De altfel, celebra Unio Trium Nationum (Uniunea celor trei neamuri – înțelegere semnată după Răscoala de la Bobâlna) stabilea în secolul XIV, în Transilvania, care erau cele trei națiuni favorizate: ungurii, secuii și sașii. Trecem cu vederea faptul că românii au fost tratați în acea vreme ca niște animale care nu meritau o identitate și drepturi… Constatăm doar o realitate seacă: secuii erau considerați de unguri și de ceilalți ca o națiune distinctă. Băbește: ei nu au fost considerați unguri tocmai de către… UNGURI.  Punct!

Iar dacă secuii nu sunt unguri și astăzi, potrivit recensământului, nu mai avem secui în România, se cheamă că tot tărăboiul cu așa numitul Ținut Secuiesc nu mai are niciun suport. Maghiarii sau ungurii nu pot pretinde în numele secuilor nimic. Ține de o logică elementară.

A, că secuii sunt la rândul lor victime ale maghiarizării, că ungurii au reușit să le șteargă identitatea până în punctul în care secuii au renunațat la calitatea de secui, este o altă problemă.

Astăzi însă, conform actelor oficiale, nu mai avem secui în Transilvania. Prin urmare, construcția fantasmagorică numită Ținutul Secuiesc va fi desființată! De istorie!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

16 Comments on Stupoare: În România nu mai trăiește niciun SECUI. “Ținutul secuiesc” va fi desființat!!!

 1. Și uite asa au reușit ungurii sa “omoare” un neam. Secuii sunt și ei vinovați pentru uitarea a cine sunt. Ungurii nici măcar o cruce nu au ridicat pentru “uciderea” acestui neam.

 2. subsemnatu // 26 mai 2016 at 14:19 // Răspunde

  Prostii. Dupa logica dvs. nu exista nici Moldova sau Oltenia, si nici moldoveni sau olteni pentru ca s-au declarat romani la recensamant… Si mai departe ziceti ca secuii exista, dar nici ei nu stiu ca sunt secui din cauza diavolilor de unguri… Atunci exista si Tinutul Secuiesc, nu? “Logica elementara”, cum ati scris dvs… Sa nu mai vorbesc despre alte neadevaruri in “articol”. Manipulare ieftina…

  • Logica ta este in plop amice “subsemnatu”..si asta dintr’un singur motiv..Moldoveni..oltenii ardeleni sunt regionalisme ale Romanilor..Secuii nu au fost ceva neam de Unguri..niciodata..Unguru in sine nu ii considera pe secui Unguri..Amu ca au interese politice au hotarat ca toti secuii sa devina Unguri..si secui in prostia lor au acceptat..Nu mai este mult si om scapa si de necazul asta Ca daca nu se considera nici ei secui..e clar ca nu au dreptul a mai cere ceva in numele secuilor..PUNCT stimabile UNGUR

  • Citeste mai mult si vorbeste dup-aia! Ai debitat un comentariu de tot rasul!…

 3. CelCeCrede // 26 mai 2016 at 16:01 // Răspunde

  Pentru subsemnatu : Oltenia, Moldova au fost ROMANESTI dintotdeauna…ele au fost locuite de daci DINTOTDEAUNA…ulterior dacii s-au “transformat” in romani…deci romanii sunt romani indiferent unde locuiesc….secuii, in schimb, au fost aparte, asa cum scrie in articol…si asa cum s-au considerat si ei…PANA ACUM….
  Asa ca, inainte de a deschide gura…tine buzele stranse..in acest fel prostiile ies mai greu….nu se alta dar ne-am cam saturat sa ne spune altii cum si ce sa gandim….

  Sa fim Romani…numai de bine

 4. tinutul secuiesc nu exista !!!

 5. Subsemnatu, esti batut in cap.
  Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca(cele 3 tari ROMANESTI, LOCUL UNDE TRAIAU ROMANI. Sasii ca si ungurii, tiganii,turcii, grecii erau si sunt minoritati.
  Si ceea ce te face si mai prost e faptul ca existi, iar sasii sunt un popor sau erau un popor de origine germanica adusi de catre unguri din regiunea Renania la granita lor, folosinduse de ei pt a apara granitele cu Romania, asa cum faceau si ei pt. Austrieci(cand se credeau si ei o ungarie mare), doar ca nu prea le-a iesit.

 6. Se pare ca Ungurii si-au facut FOARTE bine treaba de maghiarizare.
  Chiar PREA bine .. se pare :))

  “Ce ma rad” acu.!.

  Este cel mai amuzant lucru ever: Tara lu’ Papura Voda, unde un neam ce nu mai exista vrea.. ceva.. dar nu prea mai poate.. ca nu mai e.

  Parca’i vad pe unguri zicand “Vrem autonomia Tinutului Secuiesc”… si sa primeasca cimitirele .. 🙂

 7. Ferencz Gábor // 26 mai 2016 at 18:25 // Răspunde

  Cu respectul cuvenit Natiunea din legea Unió trió natiorum nu are aceeasi semnificatie cu natiunea zilelor noastre.Natiunea de atunci era forma de Supunere a persoanei fata de Koroana. Era constitutia tarii.Natiunea de azi se refera la etnie.Nu trebuie amestecat Romanii puteau sa fie. Nobil ca ungurii,puteau sa fie iobagi-tot supusi Koroanei,si puteau sa fie militari ca secuii,sau meseriasi ca sasii.

  • Si atunci, de ce majoritatea erau iobagi? De ce nu sunt amintiti in Unio Trium Nationum? Erau doar trei etnii importante acolo? Sa fie clar : Unio Trium Nationum se referea EXACT la ETNIE!

 8. Ma intreb,cati daci au fost inregistrati la recesamant?

  • Tibi, aici se discuta despre fosti vecini pe care i-au asimilat unii si nu despre etnogeneza. Asimilare, nu urmasi. Daca vrei in logica ta, “etnogeneza ” dintre secui si “scoala” ungara a generat urmasi unguri. Sa stii ca românii se uita cu strangere de inima dar fara vreo rautate la ceea de s-a intamplat cu secuii, deoarece asta ar fi patit si ei daca nu s-ar fi oprit totul o data cu Marele Razboi.

 9. Doroftei Ilie-Tirgu Mures // 20 august 2016 at 14:43 // Răspunde

  Fiecare pasare pe limba ei piere ! Au dorit foarte mult ungurii sa-i “infieze”pe secui, nu-i asa ? Ei, acum , au facut-o ! Deci , nu mai exista tinut secuiesc ! Despre care care tinut vorbim _ secuiesc ?! Nu mai exista, deci nici batalia pentru infiintarea “TINUTULUI SECUIESC”, nu mai exista ! PUNCT !

 10. Ba există secui!
  Eu de exemplu m-am declarat secui la ultimul recensămînt!

  P.S. Ar fi interesant să revendic pentru mine tot ținutul secuiesc, nu?

 11. Fara ura si fara discriminare, doar pentru interesul national si pentru pacea si linistea tarii romnilor va scriu urmatoarele :
  Domnilor asa zisi unguri ,este imperios necesar sa intelegi ca nu exista natiune maghiara sau ungureasca pe planeta pamant , vorbitori de limba maghiara da exista, exista multi romani , sarbi, slovaci mghiarizati timp de sute de ani. este “o mare nebunie” sa creada cineva ca mai exista o natiune maghiara pentru ca oricine interesat poate face o analiza a ADN ului la toti maghiarii si nu vor gasii poate unul la un milion ADN asiatic , in rest totii au ADN european.De unde si pana unde natiune maghiara ? Este o eroare majora.Este total fals chiar ”o nebunie curata”sa creda cineva ca maghiarii din Romania au ADN asiatic ,99% au dintre mghiarii din Romania ,au ADN ul stramosilor nostrii ,cu precizarea ca prin adevarate crime in masa prin distrugere si tortura au fost maghiarzate sute de sate din Transilvanie . Au fost distruse zeci si zeci de biserici ortodoxe si zeci de sate romanesti si toate acestea in numele religiei catolice . Ar fi corect si crestineste ca astazi, sa li se ceara iertare romanilor pentru crimele ,macar atat , este un gest de onoare , daca mai exista , crime in masa comise de crestinii catolici sute de ani. Cat priveste secuii , acestia nu mai exista.Recezamantul din 2011 arata ca nu mai exista macar un secui iar sacunele secuiesti si sasesti au fost desfiintte inca din a doua parte a sec.al XIX-lea de catre Impratul Iosif al II-lea al imperului habsburgic. Si atunci in numele cui vin falsificatorii de istorie si infractorii sa ceara autonomia tinutului secuiesc ?. Este o crima impotriva romanilor si a natiei romane ca sa le se mai permita acestor impostori sa locuiasca pe meleagurile sacre ale noastre , ale stramosilor nostri si ale copiilor , copiilor nostri in veac.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii