Noutăți

Studiu: Un ingredient conținut de Aspirină este util în tratarea și prevenirea unor boli ca Alzheimer sau Parkinson

Un nou studiu arată faptul că un ingredient din aspirină este extrem de eficient în cazul prevenirii unor boli precum Alzheimer sau Parkinson. Informația vine la doar câteva luni după ce aceeași echipă de la Universitatea Cornell a descoperit că același ingredient din aspirină poate fi folosit și pentru tratarea unor boli precum artrita, lupus, sepsis și diferite tipuri de cancer. Cu alte cuvinte, cel mai utilizat analgezic ar putea include ingredientele multor alte tratamente. Procesul este simplu: aspirina împiedică moartea celulelor cauzată de bolile enumerate mai sus, atașându-se de enzimele GAPDH și HMGB1.

O mai buna înțelegere a acidului salicilic și a derivatelor sale, care reglementează activitățile enzimelor GAPDH și HMGB1, ar putea determina apariția unor tratamente noi care să combată eficient o mare varietate de boli de care oamenii din păcate suferă”, a declarat cercetătorul Daniel Klessig de la Universitatea Cornell .

GAPDH ( gliceraldehid 3 fosfat dehidrogenază ) metabolizează glucoza, însă Klessig și echipa sa au descoperit că aceasta joacă un număr de roluri cheie în interiorul celulei. După ani de observație și teste, echipa de cercetători a descoperit faptul că acidul salicilic, substanța principală din aspirina, reglează sistemul imunitar și prelungește viața celulelor afectate de diferite afecțiuni.

Aspirina, sau acidul acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator non-steroidian din familia salicilaților, folosit în general ca un analgezic minor, ca antipiretic, sau ca antiinflamator. Hipocrate, celebrul medic grec, a scris în secolul al V-lea î.Hr. despre o pudră amară extrasă din scoarța de salcie care avea puterea de a ușura durerile și de a reduce febra. Acest remediu este menționat șiîn texte antice din Sumer, Egipt și Asiria. De asemenea, amerindienii foloseau scoarța de salcie pentru a ușura durerile de cap, febra, durerile de mușchi și reumatismul. Preotul Edmund Stone, din Chipping Norton, Anglia, a notat în 1763 că scoarța salciei este un remediu eficace împotriva febrei.

 

sursa: sciencealert.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii