AIM radionica curs online

Noutăți

Studiu: Un artefact misterios vechi de 6.000 de ani a fost realizat printr-o tehnică pe care astăzi o folosim în industria aerospațială

Un artefact vechi de 6000 de ani descoperit în satul Mehrangarh, din Pakistan, bulversează lumea științifică din întreaga lume. Artefactul a fost analizat pentru a se determina modul exact în care a fost construit folosind o tehnică cunoscută sub numele de “imagistica prin fotoluminescență”. Concluzia?

“Este realizat printr-o tehnică pe care o folosim astăzi în industria aerospațială, aeronautică și în biomedicină. Are o precizie de execuție extrem de bună, poate concura cu orice aliaj de înaltă performanță din oțel sau titan pe care omul îl realizează acum”, a declarat pentru Washington Post, Mathieu Thoury, cercetător la Ipanema, centrul european pentru studiul artefactelor antice.

artef

Studiul asupra obiectului, publicat în revista de specialitate Nature, a mai constatat faptul că amuleta a fost făcută prin turnarea de cupru extrem de pur.,Cuprul a absorbit o cantitate mică de oxigen în timpul prelucrării, ceea ce explică prezența oxidului de cupru microscopic în interiorul amuletei.

artefact1

Situl antic de la Mehragarh a fost investigat pentru prima dată în 1974.

Este cunoscut ca unul dintre cele mai importante situri arheologice din perioada neoliticului timpuriu. Situl a fost excavat până în 1986 și apoi din nou, în perioada 2000-2007. Amuleta neobișnuită, care are numărul de inventar al MR.85.03.00.01, este doar una dintr-o serie de ornamente de acest fel descoperite la Mehragarh.

sit

sursa: .dailymail.co.uk/

sursa: ancient-code.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii