Noutăți

Studiu: Cometa Lovejoy conține dovezi ale vieții

Oamenii de știință au descoperit, pentru prima dată în istorie, două molecule organice complexe, pe cometa Lovejoy, ceea ce poate pune într-o lumină nouă originea vieții, anunță Discovery News.
„Este vorba despre alcool etilic și o monozaharidă. Aceste molecule organice complexe ar putea face parte din materialul teluric din care se formează planetele.”, se arată în studiu.

Alte molecule organice au fost descoperite și anterior pe comete. Cel mai recent caz este reprezentat de Cometa 67p / Churyumov – Gerasimenko unde, cu ajutorul landerului Philae, al Agenției Spațiale Europene, s-au detectat câteva molecule organice, incluzând patru care nu mai fuseseră observate niciodată pe o cometă.

Deoarece cometele conțin unele dintre cele mai vechi și mai primitive materiale din sistemul solar, oamenii de știință le privesc ca pe niște capsule ale timpului, încercând prin studierea lor să deslușească modul prin care a apărut viața pe Pământ  acum 4,6 miliarde de ani.

ASCULTĂ:
Banner Radio bun
http://frecventa-sufletului.ro/

Deși studiul efectuat pe Lovejoy nu clarifică dacă o cometă ar fi capabilă de a „însămânța” Pământul cu viață, le oferă oamenilor de știință, potrivit co-autoarea studiului Dominique Bockelee-Morvan, noi informații:

„Prezența unei molecule organice complexe în interiorul unei comete este un pas esențial spre a înțelegere condițiile în care viața a apărut pe planeta noastră. Aceste descoperiri arată o posibilă explicație pentru originea vieții de pe Pământ ”, a declarat cercetătoarea.

Studiul pe Cometa Lovejoy  a fost realizat cu ajutorul unui telescop de la Radioastronomie Millimetrique Institut din Sierra Nevada , Spania , în luna ianuarie 2015.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: news.discovery.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii