Noutăți

Studiu: Aproape 5 miliarde de oameni vor avea probleme de vedere până în 2050

 •  
 •  
 •  

Progresul tehnologic vine cu multe dezavantaje pentru populația globului. Din ce în ce mai multe ore petrecem în fața unor dispozitive cu ecrane luminoase, fie că vorbim de telefon, tabletă sau calculatorul de la birou. În aceste condiții, susțin experții, circa 5 miliarde de oameni de pe Pământ vor ajunge la oftalmolog pentru corectarea vederii, până în anul 2050.

Studiul a analizat datele existe încă din 1995 la nivel planetar, de Organizația Națiunilor Unite. Pe baza tendințelor existente, autorii estimează că rata de miopie va crește de la 23 % cât este în prezent la 49 % până în 2050.

“Nivelul de miopie în țările din Asia va fi și mai mare. Spre exemplu, în cadrul studiului efectuat pe datele din Taiwan, aici rata a crescut de la 26 % în 1998, la 40 % în 2005, au declarat autorii.

Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că tot mai mulți tineri și copii merg la medic, având nevoie de consultație, ochelari sau chiar operații de corectare e a vederii. Pe baza acestor estimări, ONU dorește o sporire a gradului de acces a populațiilor lumii la astfel de cabinete medicale specializate și de conștientizare a gravității problemei. Netratată la timp, miopia este un factor de risc pentru afecțiuni mai grave cum ar fi cataracta sau glaucomul.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: theepochtimes.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Studiu: Aproape 5 miliarde de oameni vor avea probleme de vedere până în 2050

 1. Si daca nu e miopie,ci doar evolutie,adaptare, asa cum unii extraterestrii au in loc de 5 degete doar 3, pentru simplul fapt ca celelalte doua la un moment dat nu au mai fost de folos si treptat au disparut.

  • Foarte bine spus.Interesant punct de vedere

   • La ce nivel de spalare pe creier am ajuns incat sa consideram ca un handicap poate fi un efect al evolutiei!?

    Dar, ce zic eu? Probabil vom ajunge vremurile in care nebunia profunda va fi considerata nivel maxim de evolutie.
    Ptiu-ptiu! Sa fie doar la ei acolo si la tot neamu’ lor!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii