Noutăți

Studiu: alergiile sunt moștenite de la neanderthalieni

“Neanderthalienii au trăit în Europa și în vestul Asiei cu 200.000 de ani înainte de sosirea oamenilor moderni. Ei au fost, probabil, bine adaptați la climă, la agenții patogeni alimentari și s-au încrucișat cu noii veniți, ceea ce a făcut ca noi, oamenii moderni, să moștenim aceste adaptări benefice” a declarat Janet Kelso, de la Institutul Max Planck din Germania, principalul autor al unuia dintre studiile publicate recent, ce au ca subiect proveniența alergiilor. “Studiul nostru arată că încrucișările cu oameni arhaici au avut implicații practice pentru oamenii moderni, între care cele mai evidente au fost adaptarea noastră la mediu prin îmbunătățirea rezistenței la agenți patogeni, precum și metabolismul pentru digerarea alimentelor noi.”

Aceste încrucișări preistorice făcute de toți oamenii moderni, au dus la moștenirea între unu și șase la sută a genelor hominizilor timpurii precum omul de Neanderthal și omul de Denisova, rude dispărute ale rasei umane ca urmare a încrucișării cu aceste specii în urmă cu aproximativ 40.000 ani. Informațiile au fost publicate luna aceasta în revista “American Journal of Human Genetics”.

shutterstock_272161187
Studiile publicate explică faptul că trei dintre genele provenind de la aceste două specii umane se numără printre cele mai comune descoperite la oamenii moderni și joacă un rol important în sistemul imunitar. Moștenirea genetică descoperită conferă astfel un avantaj pe scara evoluției umane în ceea ce privește stimularea sistemului imunitar.

Janet Kelso de la Institutul Max Planck din Germania, a scanat genomul uman modern pentru a detecta genele neandertalienilor și ale denisovienilor. Aceste gene sunt responsabile și pentru sensibilitatea excesivă a sistemului imunitar, care provoacă alergii. Purtătorii acestora sunt mai predispuși la astm și alergii.

În paralel cu Janet Kelso, Lluis Quintana-Murci, de la Institutul Pasteur din Paris, a studiat peste 1.000 de gene active ale sistemului imunitar stabilind că cele mai multe adaptări au avut loc într-o perioadă cuprinsă între 6.000 și 13.000 de ani în urmă, perioada în care oamenii treceau de la poziția de vânători-culegători la cea de agricultori.

Teoria cea mai acceptată este aceea că, probabil, aceste gene au fost transmise oamenilor moderni atunci când primele grupuri hominide au părăsit Africa acum aproximativ 50.000 de ani îndreptându-se spre Europa. Pe acest traseu, ei s-au încrucișat cu neanderthalienii stabiliți în Eurasia.

dandelions
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: American Journal of Human Genetics, AFP, news.discovery.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Studiu: alergiile sunt moștenite de la neanderthalieni

  1. Da,daaa…dupa cum i-or desenat astia ,negresit…asa o fost!Cind iti trece o hoarda de babuini prin fata ,primul lucru care trebuie facut…insamintam femelele!..Nemtii astia, nu-s normali!…Trebuie sa-mi iau mai mult concediu..

  2. Domnilor..in loc sa cautam genetic si sa ne imbatam cu apa rece ca Pamantul are miliarde si miliarde de ani cand schimbarile Pamantului se pot vedea in decurs de cativa ani si in nici-un caz Pamantul nu este asa batran cum se presupune si povesti d-astea cu miliarde si miliarde de ani in urma…40 de mii de ani sunt toti si timpul Pamantului e impartit in cicluri. Cum si cine a stabilit ca C14 este unitatea la care ne raportam cand vine vorba de stabilirea trecutului si in ce conditii s-a realizat aceasta convenineta? Au decis iar un gru de oameni de stiinta ? Tot aia care pe scurt e ” nimicul a explodat si a creat tot,apoi pamantul era o planeta de lava incinsa dar a plout milioane de ani si rocile s-au racit si din ele a aparut omu” apoi” maimuta e stramosul omului” va dati seama cat de pertinent suna asta nu?suntem cea mai veche civilizatie,asta e fara indoiala si asta impreuna cu tarile vecine. Dar lasati prostiile cu miliarde. Nu vi se pare suspect ceva. Avem cunostinte despre civilizatii antice mai avansate tehnologic decat noi astazi si de vreo 100 de ani a fost o revolutie tehnologica pe Pamant si vreo 2000 de ani am mers cu caruta si in 100 de ani am trecut de la masini pe aburi,combustibili fosili etc la masini electrice.

  3. Concluzia e simpla. Alimentatia otravita,manipulata genetic si tratata termic pana la refuz plus pesticide si n mil chimicale =>hrana moarta=> cancer alergii boli insuficienta de minerale si vitamine => tot ce se intampla rau cu noi

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii