Noutăți

Alarmant: aproape 300 de milioane de hectare de păduri tropicale vor dispărea până în 2050

Dacă tendințele actuale se mențin, potrivit studiului realizat de doi renumiți cercetători Jonah Busch și Jens Engelmann, până în anul 2050 pământul va pierde circa 289 de milioane de hectare de pădure tropicală, ceea ce va duce la o creștere cu 169 gigatone de bioxid de carbon în atmosferă (ca un efect de bumerang), echivalent cu emisiile pe un an a circa 44.000 de mii de centrale ce funționează pe bază de cărbune.

“Reducerea despăduririi tropicale este o modalitate ieftină de a lupta împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Busch. El a recomandat impozitarea emisiilor de carbon pentru a împinge țările să protejeze pădurile.

Studiul a prezis că rata de despădurire ar urca, în anii 2020 și 2030, în mod constant și ar urma să se accelereze în jurul anului 2040, în cazul în care nu se vor lua măsuri eficente până atunci.

DEFRISARE - MASIVUL FAGARAS - MUNTELE CLABUCETULAu existat unele povești de succes, unele țări ce au decis să reducă tăierea arborilor reușind să facă acest lucru fără a compromite creșterea economică, sau producția de alimente. Un exemplu este Brazilia, aici s-au scăzut defrișările din jungla amazoniană cu 80%, prin adoptarea unor măsuri legislative concrete și a monitorizării zonelor împădurite cu ajutorul sateliților, pentru depistarea tăierilor ilegale. Toate aceste măsuri nu au afectat economia țării, se arată în același studiu, citat de ediția online a cotidianul The Guardian.

sursa: theguardian.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii