Noutăți

Studiile arată că oamenii de Neanderthal practicau canibalismul

Oase din Neanderthal descoperite în Belgia dovedesc pentru prima dată în Europa de Nord, fără urmă de îndoiala, că în această perioadă se practica canibalismul.

Arheologii au strâns 99 de fragmente de oase pentru a identifica patru adulți și un copil care au trăit cu 40,500 -45,500 de ani în urmă și care prezintă urme de canibalism. De asemenea, în  mormânt au mai fost găsite oase de cai și de reni, care au fost mâncați de oamenii din Neanderthal. “Similarități între semnele găsite pe oasele umane, de cai și de reni… arată că modelul de consum este același la toate speciile”, au scris oamenii de știința în revista Scientific Reports. Alte locuri unde au fost descoperite urme de canibalism sunt în Franța, Portugalia și Spania, unde oamenii de știința au găsit un grup de Neanderthalieni care a fost mâncat de un altul. Pe lângă canibalism, se pare că oamenii din Neanderthal foloseau rămășitele osoase ale altor oameni ca unelte.

neanderthal-bones-cannibalism

Analize ale ADN-ului arată că Neanderthalienii din Belgia erau similari genetic cu cei din Germania, Spania și Croația. Aceasta arată că, deși populația de Neanderthalieni din Europa era mică în acea perioadă, “sunt mici variații genetice între grupuri, în ciuda distanțelor geografice mari, comparativ cu oamenii moderni”, au scris oamenii de știință.

Neanderthalienii au dispărut cu 30.000 de ani în urma și sunt cele mai apropiate rude dispărute ale oamenilor moderni.

Traducerea și adaptarea, Ancuța Motoianu

Surse:http://www.livescience.com

Surse foto: theolduvaigorge.tumblr.com, www.livescience.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii