Noutăți

Studii: Cele mai multe vitamine sunt inutile. Lista celor pe care ar trebui să le consumăm și a celor pe care ar trebui să le evităm

Dacă vrem să ne menținem sănătoși trebuie să mâncăm multe legume, să facem exerciții zilnice și desigur să luăm vitamine. Pare a fi un sfat bun, evident. Însă unele cercetări realizate de-a lungul timpului nu au găsit dovezi solide care să indice faptul că vitaminele sau suplimentele alimentare ajută cu adevărat organismul. Potrivit celor de la iflscience multe dintre aceste suplimente consumate în exces și fără sfatul medicului fac mai mult rău decât bine. Deci, ce vitamine și suplimente ar trebui luate și care evitate?

Vitamina D ajută la menținerea oaselor puternice. Nu este prezentă în cele mai multe dintre alimentele pe care le consumăm. Un studiu a descoperit faptul că persoanele care au luat suplimente de vitamina D zilnic au trăit, în medie, mai mult decât cei care nu au făcut acest lucru.

Antioxidanții ar trebui evitați. Aceștia au fost asociați cu creșterea riscurilor de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer. În locul consumului acestor pastile, cercetătorii recomandă consumul de fructe de pădure.

Vitamina C nu vă va ajuta atât de mult în combaterea răcelii pe cât ați crede. În loc de a înghiți aceste pastile, se recomandă consumul de citrice. Studiul Studyafter a arătat faptul că vitamina C nu face nimic pentru a preveni răceala. În plus, megadoze de peste 2.000 de miligrame pot crește riscul apariției pietrelor la rinichi.

Vitamina B3, o găsim dacă mâncăm somon, ton, sau sfeclă roșie. De ani de zile, Vitamina B3 a fost promovată ca esențială în tratarea Alzheimerului sau a unor boli de inimă. Un studiu realizat în 2014 arată faptul că persoanele care au luat suplimente B3 au șanse mai mari să dezvolte infecții, probleme hepatice și hemoragii interne.

Zincul este extrem de recomandat. Spre deosebire de vitamina C, în care studiile au arătat faptul că nu este atât de eficient în cazul prevenirii și tratării răcelii, zincul poate fi o soluție mult mai bună, proprietățile sale în întărirea organismului fiind recunoscute de către oamenii de știință.

Vitamina E consumată în exces poate duce la apariția unor forme de cancer, în loc se recomandă consumul regulat de spanac pentru cei care au deficit.

Concluzia? – Consumați cât mai multe fructe și legume!

surse: sciencealert.com    buisnessinsider.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii