Noutăți

Studentul anului 2014 doreşte să rămână în ţară!

De la voluntar la preşedinte al Societăţii Studenţeşti de Chirurgie din România, Radu Toader a îndeplinit într-un timp record toate rolurile şi funcţiile posibile din această organizaţie. După ce a câştigat „Medical debate on Innovation“ şi „Video Surgical Competition“ împreună cu echipa sa, în Africa de Sud, la University of Cape Town, anul trecut, acelaşi viitor medic ambiţios a izbutit să se claseze pe locul 1 la categoria „Premiul Studentul Anului 2014“ în cadrul Galei Sănătăţii.

sscrÎntrebat dacă vrea să practice medicina în folosul pacienţilor din România sau să părăseasca ţara, Radu a răspuns pentru ziarul Ziua de Constanţa:
“Am nişte sentimente contradictorii cu privire la această întrebare. Îmi doresc să capăt experienţă internaţională, dar îmi doresc şi să contribui la sistemul medical românesc. Mi-ar plăcea să practic în România şi să contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate, deoarece cred în progresul şi în potenţialul nostru. Pe de altă parte, mi-ar plăcea să îmi continui educaţia şi să experimentez un nou sistem şi o altă abordare a pacientului undeva în Uniunea Europeană. Doresc să capăt cunoştinţe noi, complexe, într-un mediu internaţional cu o perspectivă diferită. Momentan, planul meu este să rămân în ţară pentru primii doi ani de rezidenţiat, după care să mă înscriu în diverse schimburi de experienţă cu medici din vestul Europei.”

Societatea Studenţească de Chirurgie din România, organizaţie nonguvernamentală nonprofit, a fost înfiinţată în anul 2003, cu scopul de a dezvolta metode de pregătire practică a studenţilor din centrele universitare medicale prin intermediul evenimentelor ştiinţifice şi al workshop-urilor organizate pe diverse teme.

sursa: ziuaconstanta.ro, agerpres


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii