Noutăți

Studenții ieșeni au reinventat celebrul ARO românesc. Arată “ca afară”… dar va intra în producția de serie?

Un grup de studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi lucrează din 2013 pentru a „reînvia“ celebrul automobil românesc ARO. Noul model, intitulat iARO Camarad, aşteaptă să fie omologat. Coordonatorul proiectului, conferenţiarul Adrian Sachelarie, spune că luptă să găsească fondurile necesare.

Prototipul are un motor de 2,4 litri cu 110 cai putere şi este mai greu cu o tonă decât modelul ARO 244, după care a lucrat echipa.

aro-2

Faţă de momentul prezentării prototipului final, în iulie 2015, Sachelarie spune că nu au fost efectuate mari modificări, iar principala ţintă actuală este omologarea maşinii pentru a putea circula pe străzi. Adrian Sachelarie spune că a avut o şansă în toamna anului trecut pentru a îndeplini toate criteriile necesare, dar nu a avut fonduri suficiente.

aro-3

***

ARO a fost un producător de vehicule de teren din Câmpulung-Muscel, România. Şi-a început producţia în 1957 şi a livrat peste 380.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în peste 110 ţări. 90% din producţie a fost exportată înainte de 1989. Automobilul de teren a ieşit din fabricaţie în anul 2003 în România după ce uzina de la Câmpulung a fost condusă spre faliment în mod ruşinos.

aro-vechi

Citeste mai mult aici: adev.ro/ojlenl


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Studenții ieșeni au reinventat celebrul ARO românesc. Arată “ca afară”… dar va intra în producția de serie?

  1. cetățeanul tulburat // 11 ianuarie 2017 at 17:30 // Răspunde

    Arată fain noul Aro, păi să reînviem IMS-ul doar să se țină cont că trăim în era tehnologiei…Avem cu ce ne mândri!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii