Noutăți

Structuri gigantice descoperite de oamenii de știință la aproape 3.000 de km sub Oceanul Pacific

Oamenii de știință de la Universitatea din Maryland, SUA, au descoperit „structuri extinse” în adâncul Pământului, situate sub Insulele Marchize, din Polinezia franceză, care se află la 2.900 de kilometri de suprafața terestră, undeva la limita dintre nucleul extern și mantaua terestră internă.

Cercetătorii au analizat mii de înregistrări ale undelor seismice, cu ajutorul cărora au descoperit aceste structuri formate din rocă densă și fierbinte, aflate la limita dintre nucleu și mantaua internă a Pământului.

Analizând mii de ecouri simultan, în loc să ne concentrăm doar pe câteva, așa cum se întâmplă de obicei, am obținut o perspectivă cu totul nouă.

Acest lucru ne arată că zona dintre  nucleu și mantaua internă are o mulțime de structuri care pot produce aceste ecouri, lucru pe care nu l-am realizat până acum”, a declarat Doyeon Kim, autorul principal al lucrării, publicată în revista Science.

Cutremurele generează unde seismice subterane, care se pot propaga la mii de kilometri distanță. Când undele întâlnesc modificări în densitatea, temperatura sau compoziția rocilor, acestea își schimbă viteza, își curbează traiectoria sau se dispersează, producând ecouri care pot fi detectate de cercetători.

Citește mai mult: Stirile PRO TV


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Structuri gigantice descoperite de oamenii de știință la aproape 3.000 de km sub Oceanul Pacific

  1. Argentina Malcea // 22 iunie 2020 at 8:16 // Răspunde

    Oamenii de stiinta fac mereu noi descoperiri . Cine vrea se informeaza . Cat traim avem ceva de invatat , numai sa vrem .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii