Noutăți

Structuri impresionante construite de animale (Foto-Video)

De la egipteni și chinezi, la Michelangelo și Gaudi, istoria omenirii este plină de arhitecți străluciți, care au proiectat unele dintre cele mai impresionante clădiri.

Și totuși, oamenii nu au fost primele ființe care și-au construit locuințe elaborate. Pe vremea când oamenii încă trăiau în colibe de chirpici, anumite animale construiau deja de milenii structuri complexe și foarte ingenioase.

Castorii au construit un baraj vizibil din spațiu

În ciuda credinței populare, Marele Zid Chinezesc nu poate fi văzut din spațiu. Dar știi ce construcție de pe Terra chiar poate fi văzută din spațiu? Barajul de 850 de metri ridicat de castori în nordul regiunii Alberta, din Canada.

Descoperit din întâmplare de cineva care naviga pe Google Earth, barajul este cea mai mare structură de pe planetă construită de animale. Potrivit unor experților, construirea barajului ar fi durat peste 20 de ani.

Barajul protejează castorii de mulți dintre inamicii lor, precum vulpile și urșii. În plus, uriașa construcție adăpostește mai multe generații de castori. Barajele obișnuite construite de castori pot atinge, în general, jumătate din dimensiunea celui din Canada.


Citește mai mult: Incredibilia

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii