Noutăți

Stresul provocat de facebook: cu cât mai mulți prieteni, cu atât mai mult stres

Într-un studiu publicat în revista Psychoneuroendocrinology, cercet[torii arată că, odată ce adolescenții au depășit 300 de prieteni în rețeaua socială, nivelul lor de cortizol, hormonul stresului, tinde să fie mai mare decât la adolescenții cu mai puțin de 300 de prieteni pe Facebook, relatează France Presse.

“În timp ce și alți factori externi sunt responsabili de apariția stresului, noi am estimat că efectul izolat al Facebook asupra cortizolului a fost de aproximativ 8 la sută”, a declarat profesorul Sonia Lupien, autorul principal al studiului. “Am fost în măsură să demonstrăm că adolescenții cu peste 300 de prieteni pe Facebook au niveluri de cortizol mai mari”.

teens_facebook.jpg.CROP.rectangle3-large
În experiment au participat 88 de adolsecenți cu vârste între 12 și 17 ani și au fost întrebați cum folosesc rețeaua socială Facebook, inclusiv cât de des vizitează site-ul și câți prieteni au, modul în care se promovează pe rețea și cum își susțin prietenii online. De asemenea, au fost colectate probe de cortizol de la subiecți de patru ori pe zi timp de trei zile, iar cercetătorii au descoperit că adolescenții cu mai mult de 300 de prieteni pe Facebook aveau în mod constant niveluri mai ridicate de cortizol.

teens-kids-chat-text-messaging-ss-1920-800x510

“Noi nu am remarcat depresie la participanții noștri. Cu toate acestea, adolescenții care prezintă niveluri ridicate ale hormonului stresului nu devin imediat deprimați. Depresia poate să apară mai târziu”, a spus prof. Lupien. “Unele studii au arătat că poate dura 11 ani înainte de debutul depresiei severe la copiii care au avut în mod constant un nivel ridicat de cortizol”.

surse: France Presse, agerpres


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Stresul provocat de facebook: cu cât mai mulți prieteni, cu atât mai mult stres

  1. Eu aveam facebook, nu tineam multa lume pe lista, traind in strainatate il foloseam pentru vechii amici din tara. Totusi l-am dezactivat definitiv ca nu ajuta cu mare lucru. Acei din tara zic: ui ce bine este in strainatate iar romanii din strainatate zic: ui ce se falfaie aia din tara tot timpu apar in poze cu mancare gustoasa si masini tari. Suferinta din ambele parti e mascata. Iar doru de tara nu e nicicum alinat. E un program cu totu antisocial, avand in vedere ca sociaizarea adevarata e complet scoasa din ecuatie. Mai sunt cazuri unde au gasit oamenii copii pierduti… In afara de asta ramane doar o unelta de privit in “gradina” altuia..cu multe enervari psihologice. Face…butch..tatuaje, muschilosi, destepte in bikini, sarmale si carnati. O noua boala ce creaza bolnavi sau sustine bolnavi existenti spre binele pastilelor, doctorilor avocatilor.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii