Noutăți

Știința oficială este dată peste cap: Au trăit dinozaurii până acum 35.000 de ani ? Dovezile spun că da! Află mai multe…

Un corn din Triceratops, descoperit în apropierea orașului Dawson, Montana, SUA, bulversează de câțiva ani buni lumea științifică. Cornului acestui dinozaur a fost excavat în mai 2012 și cercetat de o echipă de consultanți în domeniul geologiei, paleontologiei, chimiei și ingineriei, iar vechimea sa a fost datată cu ajutorul izotopului radioactiv Carbon-14. Conform investigațiilor repetate, cornul NU ar avea o vechime de milioane de ani, așa cum ne-am aștepta, ci ar fi vechi de doar 33.000 – 45.000 de mii de ani. Însă din ceea ce știm, dinozaurii au murit în urmă cu 65 de milioane de ani. Cum ar fi posibil așa ceva?

Triceratops a fost un dinozaur erbivor care a trăit la sfârșitul stadiului Maastrichtian din perioada Cretacicului Târziu, în urmă cu 68 de milioane de ani, în America de Nord. A fost unul dintre ultimii dinozauri apăruți înainte de extincția planetară. Acești dinozauri cântăreau între 6 și 12 tone și aveau între 7,9 și 9 metri în lungime și 3 în înălțime.

Triceratops_Horn_dinosaurs Classical-reconstruction-of-a-Triceratops

Până de curând, datarea cu Carbon-14 nu a fost niciodată folosită pentru a testa oasele dinozaurilor, deoarece analiza este considerată fiabilă doar până la datarea rămășițelor de până la 55.000 de ani. Oamenii de știință nu au considerat niciodată că se justifică efectuarea testului, deoarece în mediul științific există convingerea că dinozaurii au dispărut acum 65 de milioane de ani. 

“A devenit clar cu ani în urmă că paleontologii nu numai că neglijează să testeze oasele dinozaurilor folosindu-se de C-14, dar refuzau să facă acest lucru. În mod normal, un om de știință bun va fi curios să investigheze fosile prin toate metodele”, a declarat paleontologul Hugh Miller, unul dintre principalii autori ai acestei cercetări.

Rezultatele analizei cornului nu sunt unice. Potrivit lui Miller, au fost efectuate numeroase teste C-14 asupra oaselor dinozaurilor și, în mod surprinzător, toate au arătat vârste de zeci de mii de ani și nu de milioane de ani. Un tabel cu toate aceste teste efectuate:

Results-of-C-14-tests-on-dinosaur-bones

Însă descoperirea cea mai interesantă referitoare la acest subiect, descoperire trecută cu vederea, vine din luna martie a anului 2005. În publicația Science, paleontologul Mary Schweitzer și echipa sa au anunțat descoperirea unor țesuturi moi în interiorul unui os de Tyrannosaurus vechi de 68 de milioane de ani în formațiunea Hell Creek din Montana, o constatare controversată, având în vedere că știința ne învață faptul că proteinele se degradează în mai puțin de 1 milion de ani, asta în cele mai bune condiții. După recuperare, țesutul a fost rehidratat de cercetători iar testarea a evidențiat dovezi ale unor structuri intacte, precum vase de sânge, matrice osoasă și țesut conjunctiv.

sursa: http://newgeology.us/presentation48.html

sursa: http://www.ancient-origins.net/news-evolution-human-origins/humans-walk-earth-dinosaurs-triceratops-horn-dated-33500-020159?nopaging=1

sursa: https://www.sott.net/article/316713-Triceratops-horn-dated-to-35K-years-ago-suggests-humans-may-have-walked-the-earth-with-dinosaurs

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii