Noutăți

Știința complexității – Viziune asupra viitorului

 •  
 •  
 •  

Trăim pe o planetă vie. O planetă capabilă să genereze viață, să o întrețină, să creeze echilibrul necesar evoluției. Pe această planetă, omul este un co-creator al realității și, de aceea, parteneriatul omului cu Terra este cheia unei dezvoltări armonioase, a unei vieți mai fericite…

Astăzi, când omul a depășit praguri tehnologice pe care nu ni le puteam imagina acum 50 de ani, este nevoie cu atât mai mult de responsabilitate. Pentru că acum, când oamenii de știință pot să realizeze teleportări reale ale unor particule, când imprimantele 3 și 4D pot să producă organe din materiale biologice, capabile să înlocuiască cu succces organele umane într-o operație de transplant, totul pare să ne devină cu putință.

Ca urmare a orizonturilor care se deschid, omul trebuie să se reseteze el însuși pentru a se adapta la ceea ce viitorul îi oferă.

Pentru asta e nevoie de o altă viziune, de programe inteligente și creative care să îl învețe pe om, de mic, tainele universului și cum poate să îi folosească resursele infinite în scopuri bune și frumoase.

Pentru a vorbi despre o astfel de viziune asupra viitorului, l-am avut invitat într-una din edițiile emisiunii “Mistere la Granițele Cunoașterii” pe dl. prof. univ. dr. ing. Florin Munteanu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, cercetător în cadrul Academiei Române, președinte al Centrului pentru Studii Complexe, o organizatie care funcționează ca centru Unesco.

Vizionați-o, pentru că merită!

Daniel Roxin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Știința complexității – Viziune asupra viitorului

 1. Rodica Axente // 27 mai 2015 at 3:14 // Răspunde

  Multumesc pentru aceasta emisiune! Aflam foarte multe lucruri minunate!

 2. sarbu tanase // 16 iunie 2015 at 19:20 // Răspunde

  Pământul este cucerit integral de om, devenind tot mai limitat pentru speța sa, care devorează nu numai toate celelalte specii, dar și resursele de bază ale planetei (apele și mineralele). Pentru a ne da curaj, unii ne spun că în curând omul va începe să scadă numeric, iar pornirile sale devastatoare să fie tot mai frânate. Într-un fel, s-ar putea reveni la un comportament mai ponderat, dacă nu se va face uz de marile mijloace de autodistrugere. Deja s-a ajuns la un grav punct critic în această privință. Îndeosebi, ciocnirea imperiile de vest cu imperiile din estul apropiat și îndepărtat,Israelul și islamicii, așa-zisul guvern mondial și guvernele reale…ș.a. Cosmosul e lăsat pe seama automatelor IT.Acestea au adus alte surse de conflicte Cine știe dacă se vor duce pe Marte în 2025-30 sau mai târziu.E cam hazardată lumea aceasta, care exclude mereu Tradiția…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii