Noutăți

Stiați că sintagmele „Codrii de Aramă” și „Pădurea de Argint” din poezia Călin (file din poveste) a lui Mihai Eminescu nu sunt inventate?

Mulți am învățat la școală poezia lui Mihai Eminescu Călin (file din poveste), dar cred că prea puțini știu că sintagmele celebre „codrii de aramă”, respectiv „pădurea de argint” sunt realmente niște locuri din România, mai exact undeva în județul Neamț în apropiere de Mănăstirea Agapia, sat Văratec.

Fragmentul care a făcut celebru aceste locuri este următorul: “De treci codrii de arama, de departe vezi albind/ S-auzi mandra glasuire a padurii de argint./ Acolo, langa izvoara, iarba pare de omat,/ Flori albastre tremur ude in vazduhul tamaiet;/ Pare ca si trunchii vecinici poarta suflete sub coaja/ Ce suspina printre ramuri cu a glasului lor vraja”. Mihai Eminescu – Calin (file din poveste).

Codrii de Aramă alcătuiesc o arie protejată de interes național, situată în județul Neamț, pe teritoriul administrativ al comunei Agapia.

Aria naturală cu o suprafață de 7 hectare se află în partea central-nordică a județul Neamț, în Depresiunea Neamțului în zona sud-vestică a satului Filioara între acesta și satul Văratec, în apropierea rezervației naturale Pădurea de Argint lângă drumul național DN15G…

Mai mult: Turism istoric


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii