AIM radionica curs online

Noutăți

Știai cum arată în realitate fulgii de zăpadă?

Toti stim ca fulgii de zapada nu seamana intre ei, insa nu multi au vazut cum arata in realitate. Cercetatori de la Universitatea din Utah, SUA, au creat o camera 3D speciala pentru a putea surprinde forma reala a fulgilor de zapada si rezultatele sunt spectaculoase.

Majoritatea imaginilor cu fulgii de zapada “tind sa fie cu un singur tip de fulg, asezat foarte convenabil pe o lamela de microscop unde o camera poate sa il fotografieze perfect in focus si fotograful are destul timp sa potriveasca lumina,” a declarat Tim Garrett, un cercetator din cadrul Universitatii din Utah, potrivit LiveScience.

In realitate, fulgii de zapada simetrici sunt foarte rari, de ordinul 1 la 1000. Fulgii se pot lovi unii de ceilalti in aer si iau forme unice si interesante.

Noua camera creata de cercetatori (Multi-Angle Snowflake Camera) poate surprinde imagini 3D ale fulgilor in timpul unei ninsori, ceea ce dezvaluie o gama variata de forme si dimensiuni, complet diferite de imaginile 2D obisnuite.

Citește mai mult: Digi World


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Știai cum arată în realitate fulgii de zăpadă?

 1. Savantul roman Henri Coanda a studiat si APA si desigur fulgii de nea . Cautand pe internet “Coanda apa” gasim informatii destule despre acest subiect . De asemeni savantul japonez Masaru Emoto a studiat fulgii de nea . In ultima perioada , datorita poluarii nocive electro-magnetice , apa nu mai cristalizeaza ordonat , armonic si fulgii de nea au si alte forme disarmonice . Fulgii de nea se formau din apa structurata in urma “interventiei” unor fenomene legate de fizica cuantica ( un fenomen paralel este fotosinteza ).

  • Astea-s baliverne pentru adormit credulii si pentru luat bani degeaba:
   1. Daca apa ar avea memorie un strop de fecale ar fi suficient sa omoare toata planeta. Daca un fir de praf ar cadea intr-un bazin de apa din statia de epurare, ar transforma tot bazinul in apa nepotabila. Otravurile nu ar mai avea sens sa existe, fiind necesar doar sa urli putin la un lac il faci mai otravitor decat toxina botulinica, stricnina, ori mai acid decat gheizerele vulcanice. In momentul actual nicio vietuitoare nu ar mai exista pe planeta asta daca apa ar avea memorie.
   2. Cand o molecula de medicament ori un oarecare compus intra in contact cu apa acesta se solvateaza, adica este inconjurata de mai multe molecule de apa,(depinde mult de polaritatea si forma moleculei compusului care de multe ori e mai mare dimensional decat niste molecule de apa mici) formand o asa zisa cusca de solvent. Cusca respectiva de solvent este extrem de instabila si are un timp scurt de viata, vorbim aici de miscarea browniana ce este direct determinata de temperatura ambianta. Molecula respectiva nu ramane pe loc ci se misca prin solvent, iesind si distrugand cusca. E exact ca o racheta care trece prin atmosfera si produce frictiune cu aerul. Moleculele ramase in urma sunt aranjate haotic, nici vorba de vreo asociere de nu stiu care. Energia necesara a unei molecule de a se misca prin solvent este data direct de energia ambianta.
   3. Rezultatele studiului asa-zisului Masaru Emoto nu sunt reproductibile. Multi au incercat sa reproduca intocmai experimentele cu orez si nu le-a iesit nimic. Apa folosita de Masaru Emoto nu a fost verificata dpdv al puritatii. Si o singura particula in plus ori minus in apa schimba modul de crestere al cristalelor, confirmat in primul rand de inexistenta a doi fulgi de zapada identici. Nu se specifica modul de racire imediata al apei dupa ce i s-au zis cateva injuraturi.
   4. Nu confundati asa zisa memorie a apei cu compozitia actuala a apei. Fiecare izvor prezinta o anumita distributie statistica a mineralelor, in special silicatii ori carbonatii ce sunt dizolvati odata ce apa a intrat in contact cu anumite roci. Asa zisul caracter “miraculos” ori “vindecator” al vreunui izvor este datorat de tipul de roca prin care apa si-a croit cale timp de mii de ani. Daca adaugi in calcul si mineralele mai rare, cu atat mai mult influenteaza compozitia si proprietatile acelui izvor.

   In rest niste vorbe aruncate la intamplare fara nicio baza, luate de pe vreun forum ori din auzite nu fac decat sa inmulteasca sarlatanii!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii