-->

Noutăți

Știai? Care e cel mai scump lichid de pe planetă și de unde provine…

Veninul mortal al unei nevertebrate e cel mai scump lichid de pe Terra. 1 litru din acest venin costa 10 milioane de dolari, scrie Business Insider.

Scorpionul Leiurus quinquestriatus (sau deathstalker) e unul dintre cele mai periculoase animale de pe Terra si veninul sau a devenit cel mai scump lichid din lume.

Cu un pret extraordinar de 39 de milioane de dolari pentru doar 3.8 l, acest lichid nu poate fi cumparat de oricine in cantitati mari. O cantitate mai mica decat o granula de zahar costa 130 de dolari. Pretul enorm e cauzat de procesul dificil de extractie – fiecare scorpion e “muls” de doar 2 miligrame de venin o data.

Un scorpion trebuie sa fie “muls” de 2.64 milioane de ori, de mana, pentru a obtine 3.8 l. O singura intepatura nu poate omori un om sanatos, insa e foarte dureroasa.

Cred ca e lejer de 100 de ori mai dureroasa decat o intepatura de albina, dar pentru ca durerea e o experienta subiectiva si emotionala, e dificil sa cuantifici asa ceva. Dar clar iti strica ziua,” a declarat Steve Trim, fondatorul Venomtech, ce se ocupa cu extragerea veninului acestui scorpion.

Citește mai mult:  Digi World


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii