Noutăți

Știai că România vinde armament în SUA? Detalii:

Adevarul.ro: În primele 6 luni, companiile româneşti de armament au exportat arme şi echipamente militare în valoare de 100,7 milioane euro. SUA se numără printre clienţii fideli.

Printre clienţii cei mai mari se află Statele Unite al Amercii. Acestea au achiziţionat din România, printre altele, mitraliere calibrul 12,7 mm, puşti semiautomate, pistoale, muniţie pentru arme de calibru mic, lovituri antitanc calibrul 73 mm şi aruncătoare de grenade antitanc. Valoarea acestor tranzacţii este de 29.741.627 euro.

Un alt stat care a importat masiv armament din România era implicat chiar în momentul livrărilor într-un conflict sângeros cu luptătorii Statului Islamic. Este vorba de Irak care a cumpărat de la noi 20.000 de arme de asalt. Este vorba de celebrul AKM, foarte la modă în zonă, livrat, însă, în varianta de calibru 5.56 X45  mm, standard NATO.

Cu 10 milioane euro, un alt compărător important de echipamente militare româneşti a fost statul israelian. Concret,  Israelul a achiziţionat subansamble electronice, componente pentru vehicule militare de teren, componente pentru aeronave militare, echipamente şi subansamble electronice pentru utilizări militare sau software pentru echipamente de testare şi verificare.

Numărul țărilor care sunt clienți ai producătorilor de arme din România sunt însă mult mai numeroase: Canada a luat piese şi ansamble avion militar de transport şi de transport părţi pentru simulator de zbor. Franţa, Indonezia, sau Pakistan au luat piese de schimb pentru elicoptere, Germania a cumparat un kit componente pentru avion, iar India, Japonia, Liban, piese de schimb pentru motoare de avion. Tot Germania a luat ca şi Marea Britanie, paraşute desant materiale şi personal. În fine, Emiratele Arabe şi-au achiziţionat servcii de reparaţii de elicoptere militare la fel ca Indonezia.

Citeste mai mult: adev.ro/oyyl15


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii