Noutăți

Știai că obișnuitele ciuperci Portobello au proprietăți anti-cancerigene? Cu ce altceva te ajută consumul lor?

Ciupercile Portobello sunt destul de cunoscute printre pasionații de gătit. Dar ar trebui să fie la fel de cunoscute pentru toți cei ce vor să se hrănească sănătos! Pot fi găsite în majoritatea magazinelor mari de produse alimentare și în unele magazine naturiste. Ele ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră în mod obișnuit, din motive foarte importante. Ciupercile Portobello au un conținut scăzut de sodiu și calorii, conțin o puzderie de substanțe nutritive și antioxidanți. Mai mult, potrivit cercetărilor, pot ajuta la diminuarea riscului de cancer.

Ciupercile Portobello conțin acid linoleic conjugat (ALC), ce ajută la inhibarea proliferării celulelor maligne și determină distrugerea celulelor anormale sau maligne. Aceste ciuperci se numără printre rarele surse vegetale sigure de acid linoleic conjugat, ceea ce le face valoroase pentru  adepții dietei vegetariene sau vegane.

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că extractul obținut din această ciupercă a determinat, la animalele de laborator, reduceri ale dimensiunilor tumorilor dezvoltate la nivelul prostatei. ALC nu este singurul compus din ciupercile Portobello care le face să se numere printre cele mai bune alimente anti-cancer pe care le puteți consuma. Ele sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse dietetice de L-ergothionein, un aminoacid util în reducerea inflamației. Nivelurile scăzute ale acestui aminoacid sunt asociate cu un risc sporit de boli inflamatorii cronice.

c

Compusul acesta a fost studiat și pentru potențialul său de a remedia tulburările legate de hematii, atunci când au fost cauzate de către stresul oxidativ. Cercetările au arătat că aminoacidul L-ergothionein este și un redutabil antioxidant, deținând capacitatea unică de reversa deteriorarea ADN-ului mitocondrial și de a proteja contra bolilor neurodegenerative.

Ciupercile Portobello reprezintă o sursă bună de vitamine B (niacină și riboflavină sau B2), de care organismul are nevoie, din plin, pentru a-și menține nivelul de energie, sănătatea cognitivă și pentru contrabalansarea efectelor stresului.

Fitonutrienții continuți contribuie la mobilizarea celulelor albe din sânge, atunci când sistemul imunitar are nevoie de stimulare. De altfel, menținerea celulelor albe din sânge într-o stare de vigilență activă poate ajuta la prevenirea unei lungi serii de probleme de sănătate, inclusiv a cancerului.

Ciupercile Portobello conțin cupru și seleniu. Cuprul joacă un rol important în fabricarea hematiilor și tot el ajută la menținerea echilibrului metabolic și hormonal. La rândul lui, seleniul susține glanda tiroidă, poate reduce riscul de apariție a cancerului, combate inflamația și promovează sănătatea reproductivă.

a

d

Surse: www.davidwolfe.com, www.ncbi.nlm.nih.gov

Autor: Tomi  Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Știai că obișnuitele ciuperci Portobello au proprietăți anti-cancerigene? Cu ce altceva te ajută consumul lor?

  1. este agaricus bisporus : este ciuperca alba sau maron pe care o gasim la market ! se stia de mult de acest lucru . dar efect mult mai mare are ciuperca inrudita : agaricus blazei murill – numita si ciuperca Lui Dumnezeu , originara din Brazilia , care in Japonia se numeste himematsutake . desigur ca se gaseste sub forma de pulbere sau capsule si in Romania . chiar este cineva care o cultiva !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii