AIM radionica curs online

Noutăți

Știai că există o MAREE TERESTRĂ? De două ori pe zi, în zona Bucureștiului, pământul se ridică cu 45 de cm… Informații inedite:

Terra este încă plină de surprize pentru noi și va fi multă vreme de acum încolo… Cu toate că, atunci când vorbim despre maree, gândul ne zboară obligatoriu la apele mărilor și ale oceanelor, realitatea este că și pământul produce un astfel de fenomen. Pare incredibil, fantezist, dar acest lucru ne este împărtășit de prof. dr. Florin Munteanu, șeful catedrei Unesco de geofizică, de pe lângă Academia Română. Invitat la emisiunea mea Mistere la Granițele Cunoașterii, Florin Munteanu ne-a dezvăluit lucruri deosebit de interesante:

Florin Munteanu: Chiar aici, la kilometrul zero al Bucureștiului, în spatele Teatrului Național, avem un laborator. Aici am văzut pentru prima dată ce înseamnă să măsori fluctuația mareei terestre. Apropo de maree terestră, trebuie să înțelegi că de fapt suntem într-un cuplaj foarte strâns între cel puțin soare, lună și pământ care introduc niște ritmuri în spațiul nostru de existență. Aceste forțe generează o maree nu doar în ocean, ci și asupra oricărui obiect solid, inclusiv asupra Pământului; iar mareea terestră în dreptul Bucureștiului ajunge cam la 45 de cm. Deci noi ne ridicăm și coborâm de 2 ori pe zi cu tot pământul pentru că e o undă care ne mișcă.

În gândirea clasică alinierea planetelor sau alte fenomene astronomice creează, la a noua zecimală a lui G, o mică fluctuație. La a noua zecimală a lui G efectul mecanic este așa de mic, încât problema respectivă n-ar avea cum să influențeze… Asta a fost o modalitate de a gândi aceste fenomene.

Acum când a apărut o nouă disciplină, aceasta pe care de fapt o reprezint și care se numește știința complexității și care modifică modul de gândire de la liniar la neliniar, de la complicat la complex, constați că în sistemele astea vii, în special, micile fluctuații capătă un rol  fundamental pentru că nu mai poți să le discuți numai energetic sau intensiv prin cuvântul intensitate, ci și prin cuvântul informație.

Daniel Roxin: Deci evenimentele cosmice, planetare, chiar dacă din punctul de vedere al fenomenului detectabil la nivel fizic este la ordinul unei zecimale… nesemnificativ ca intensitate, la nivelul biologiei umane și a psihicului uman există influențe…

Florin Munteanu: Categoric! Adică noi suntem o uzină chimică care poate fi organizată sau dezorganizată în funcționarea ei pe această variantă, pe aceasta mică sensibilitate.

Daniel Roxin: Pe baza cunoștințelor pe care le aveți dumneavoastră în domeniul științific, mai ales că sunteți un specialist în geodinamică, ați căutat să verificați câte din principiile astrologiei au un corespondent în realitate și pot fi luate în serios și ce anume nu se susține?

Vizionați mai jos emisiunea în care l-am avut invitat pe profesorul Florin Munteanu!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Știai că există o MAREE TERESTRĂ? De două ori pe zi, în zona Bucureștiului, pământul se ridică cu 45 de cm… Informații inedite:

 1. Nicolette Orghidan // 22 martie 2017 at 20:19 // Răspunde

  F. interesant material! Bine că nu este perceptibilă de muritori prea mult.

 2. N-am stiut…
  Foarte interesant! Multumiri!

 3. Cred ca nu știți ce scrieți. Cum se ridica si coboară cu 45 cm? Asta esta ca aia ca la munte sunt mai multi plămâni. Daca tot preluați articole din alte surse mai bine ar fi sa le traduceți corect astfel încât sa nu apăra gogomanii. Dar se pare ca nimeni nu citește comentariile.

  • Daniel Roxin // 23 martie 2017 at 20:41 // Răspunde

   Cred ca dv nu stiti sa cititi sau nu intelegeti ce scrie. Articolul nu e preluat din alte surse, ci e un interviu luat de mine unui specialist, sef al unei catedre UNESCO de geologie. E mai limpede acum? Desigur ca aceasta maree nu se simte fizic pentru ca nu se ridica o bucata din Bucuresti cu 45 de cm, ci o suprafata imensa de sute sau mii de km patrati, ceea ce face ca distributia celor 45 de cm la o astfel de suprafat sa faca fenomenul sesizabil doar cu aparatura de specialitate. Acum e si mai clar? Daca da, astept scuze pentru impertinanta pe care ati afisat-o

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii