Noutăți

Stephen Bannon: Distrugerea națiunilor transformă generația viitoare în sclavi. „Elitele“ din bănci, dușmanii tuturor…

  •  
  •  
  •  

Românialibera.ro: Globalizarea are ca efecte distrugerea economiilor făcute de „oamenii de rând“ și mai ales evaporarea pensiilor acestora. Mai mult decât atât, dispariția statului național are ca efect migrarea locurilor de muncă din comunitatea locală către alte țări, fenomen care în trecut a pulverizat respectul de sine al oamenilor. Nu demult, în SUA, dispariția locurilor de muncă din comunitatea locală a avut ca efect epidemia consumului de droguri. Acestea au fost două din principalele idei susținute de conservatorul Stephen Bannon, arhitectul victoriei lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2016. Autodeclarat populist, Stephen Bannon s-a confruntat cu conservatorul moderat David Frum, în cadrul Dezbaterilor Munk, din Toronto.

„Întrebarea nu este dacă populismul este în creștere, singura întrebare este dacă în viitor va fi un naționalism populist sau socialism populist.”, și-a început Stephen Bannon expunerea. „Ca să înțelegem revolta populistă, trebuie să ne întoarcem la momentul zero. Am să vă duc înapoi în data de 18 septembrie 2008, la ora 10 dimineața, în Biroul Oval din Washing-
ton. La președintele Bush au intrat șeful Rezervei Federale (Banca Națională a SUA – n.red.) Ben Bernanke, secretarul Trezoreriei (ministrul de Finanțe – n.red.) Hank Paulson, care i-au zis președintelui Bush că dacă până în după-amiaza aceleiași zile, la ora 17, sistemul bancar nu primește 1.000 de miliarde de dolari (din bani publici – n.red.) atunci sistemul financiar american va face implozie în 72 de ore, sistemul bancar internațional va cădea și el, iar apoi va exista anarhie pe planetă”, a amintit Stephen Bannon.

„Elitele“ din bănci, cei mai mari dușmani ai americanilor? „Cei mai mari dușmani ai SUA, Hitler, Mussolini, Tojo, URSS, Osama bin Laden, nimeni nu a îngenuncheat SUA așa cum s-a întâmplat în acea zi”, a susținut Stephen Bannon. „Cine a făcut-o? E vinovat Donald Trump? Populiștii? Nicidecum. Vinovate sunt «elitele financiare», corporațiile, oamenii care conduc finanțele, clasa corporatistă care dirijează Washingtonul. Care a fost soluția lor? Să «creeze» bani din nimic și să își treacă pierderile pe spatele cetățenilor. În acea zi, extrasul de cont al Rezervei Federale indica 880 miliarde de dolari. Când Donald Trump a preluat Biroul Oval, în ianuarie 2017, extrasul Băncii Federale indica 4.500 miliarde de dolari. Practic, s-a inundat sistemul cu lichidități, la fel cum au făcut Banca Japoniei, Banca Angliei, Banca Central Europeană. Grupul de «elite» de la Davos s-a salvat transferând pierderile în spatele contribuabilului. Dar cineva a plătit pentru ei.

Conturile de economii au ajuns la zero, fondurile de pensii au cel mai mare decalaj din istorie. «Omul de rând» a plătit totul. Cei care dețin controlul Bursei, fondurilor de pensii, hedge funds au avut cei mai buni 10 ani din istorie. Pentru toți ceilalți, pentru «oamenii de rând» a fost un dezastru. Naționalismul populist nu e o cauză a acestui lucru (a sărăcirii «oamenilor de rând» – n.red.), e un efect al acestui lucru. Președinția lui Trump nu e o cauză a acestui lucru, e un efect. Pentru prima dată în istoria noastră, 70% din americani credeau, înainte de victoria lui Donald Trump, că țara e în declin și că elitele acceptă această situație. De asta au câștigat populiștii”, consideră Stephen Bannon. (Citește mai mult: Romanialibera.ro)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Stephen Bannon: Distrugerea națiunilor transformă generația viitoare în sclavi. „Elitele“ din bănci, dușmanii tuturor…

  1. Numa ca si trump e omu lor.cel mai sigur mod ca sa castigi, e sa controlezi ambele tabere

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii