Noutăți

Steaua din Betleem nu ar fi fost de fapt o stea. Teoria unor astrofizicieni despre un fenomen cosmic foarte rar care s-a petrecut acum 2.000 de ani

 •  
 •  
 •  

Timp de sute de ani, specialiștii din diverse domenii au fost fascinați de Steaua din Betleem, simbolul ceresc care a prevestit nașterea lui Iisus. Dacă timp de 2000 de ani, nimeni nu s-a îndoit niciodată că acest simbol nu a fost altceva decât o simplă stea, oamenii de știință susțin acum că povestea este mai complexă de atât, oamenii din acele vremuri fiind martorii unui eveniment cosmic extrem de rar.

Grant Mathews, profesor de astrofizică la Universitatea Notre Dame, a studiat acest lucru timp de mai mulți ani. Acum susține că este posibil ca în ziua în care s-a născut Iisus, Soarele, Jupiter, Luna şi Saturn să fi fost aliniate în Berbec, în timp ce Venus era în constelația Peşti, iar Mercur și Marte în constelația Taurului, “steaua’ reprezentând de fapt această aliniere rară. O aliniere similară se va întâmpla abia peste 16.000  de ani.

Magii, preoți zoroastrieni ai Babilonului antic și Mesopotamia au observat această aliniere pe care o considerau ca simbolizând nașterea unui mare conducător în Iudeea. Potrivit mitologiei, Jupiter și Luna reprezentau împreună nașterea unui conducător cu un destin special, în timp ce Saturn era simbolul apariției vieții.

sursa: dailymail.co.uk/

sursa: ancient-code.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Steaua din Betleem nu ar fi fost de fapt o stea. Teoria unor astrofizicieni despre un fenomen cosmic foarte rar care s-a petrecut acum 2.000 de ani

 1. Bună Daniel,
  Mă mir că tocmai tu nu ai aflat cine a fost Steaua de la Betleem!!!
  Cu stimă, Claudia

 2. Of of, ratingul asta…Iti doresc mai multă înțelepciune ca sa reușești sa gasesti subiecte demne de publicat nu teorii de care pana și marele “cercetător de la Notre Dame” are dubii. Credem in magi, in constelații dar nu in ceea ce a fost și este evident. Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos deasupra peșterii căruia a stat Steaua care a călătorit.
  Doamne Ajuta!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii