Noutăți

Steagurile americane de pe Lună sunt pe cale să se dezintegreze

Imaginile captate de sonda celor de la NASA, Orbiter Lunar Reconnaissance, în anul 2012, arătau faptul că cel puțin cinci din cele șase steaguri plantate de americani între 1969 și 1972 pe suprafața satelitului natural al Pământului sunt încă în picioare. Astăzi, observații recente îi determină pe oamenii de știința să afirme faptul că în viitorul apropiat, din cauza luminii soarelui, culorile se vor oxida, iar treptat, în câteva decenii, simbolul falnic american de pe Lună va rămâne doar în cărțile de istorie. Steagurile au fost realizate de către compania Annin Flagmakers, care le-a țesut din mătase artificială special pentru NASA. Costul unei bucăți a fost de doar 5,50 de dolari și au fost folosite de misiunile Apollo.

Și pe suprafața Pământului astfel de steaguri suferă decolorări din cauza luminii Soarelui, asta pentru ca lumina ultravioletă nu este complet absorbită de atmosfera planetei noastre. În schimb Luna nu are o atmosferă care să absoarbă nici măcar parțial lumina. Acest lucru înseamnă că steagurile plantate de astronauții sunt expuse la lumină constantă și radiații solare extrem de puternice.

Notă: Programul Apollo a  cuprins o serie de zboruri spațiale pilotate efectuate de Statele Unite ale Americii, folosind astronava Apollo și racheta purtătoare Saturn, între anii 1961 și 1975. Proiectul, coordonat de NASA, a avut ca principal obiectiv “aselenizarea unui om și întoarcerea lui în siguranță pe Pământ până la sfârșitul decadei 1960-1970”. Acest obiectiv a fost atins prima dată cu Apollo 11, în iulie 1969.

sursa: sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Steagurile americane de pe Lună sunt pe cale să se dezintegreze

  1. Citind titlul puteam sa jur ca de vina nu poate fi decat vantul puternic… 🙂

  2. …atunci si numai atunci,cind le-au fost strinse labele cu usa,acei nenorociti de extraterestrii au inceput sa dea pe goarna toate secretele lor!…dintre care unul capital;unde anume bate vintul pe Luna…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii