AIM radionica curs online

Noutăți

Statuetă veche de cel puțin 3.400 de ani care o înfățișează pe zeița fertilității, Astarte, descoperită în Israel

Ori Greenhunt, un băiețel de 7 ani de origine israeliană a descoperit, din întâmplare, una dintre cele mai vechi statuete din Israel. Artefactul este considerat a avea cel puțin 3.400 de ani și a fost găsit în timp ce Ori împreună cu mai mulți tineri vizitau situl arheologic din Tel Rehov. Aceasta era aproape în întregime acoperită de pământ însă băiatul a avut curiozitatea de a se uita mai atent la neobișnuita piatră, cum a anumit-o prima dată.

Amihai Mazar, profesor la Universitatea Ebraică și director de expediție al săpăturilor arheologice de la Tel Rehov a declarat că figurina o poate reprezenta pe zeița fertilității, Astarte.

statuieveche2

Figurina este tipică pentru cultura cananeeană a secolelor 15-13 î.Hr. Aceasta a aparținut, fără îndoială, vreunui localnic al orașului Rehov. În acel moment așezarea se afla sub conducerea faraonilor egipteni”, a declarat profesorul.

Astarte era venerată încă de la începutul primului mileniu î.Hr atât în Siria cât și în Canaan. Simbolurile ei erau leul, calul, sfinxul, porumbelul și o stea într-un cerc care indică planeta Venus.


sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Statuetă veche de cel puțin 3.400 de ani care o înfățișează pe zeița fertilității, Astarte, descoperită în Israel

  1. Parca prima data a aparut intr-un site arheologic din Romania …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii