Noutăți

Startup-ul care te ajută să găsești orice loc din lume, fără adresă. Aplicația inedită care face concurență Google Maps!

Tuturor ni s-a întâmplat, măcar o dată, să avem dificultăți în găsirea unui loc în care trebuia să ajungem, chiar dacă aveam la îndemână adresa exactă.

Fondatorii startup-ului what3words din Marea Britanie vor să scape omenirea de această problemă și au inventat o metodă prin care poți găsi orice loc din lume, fără coordonatele exacte.

Răspunsul companiei este împărțirea globului în 57 de trilioane de pătrate și atașarea, pentru fiecare dintre ele, a unor sintagme formate din trei cuvinte prin care membrii what3words susțin că pot identifica orice loc de pe planetă, de la casele dintr-o mahala indiană, până la o tabără de refugiați din Uganda sau o alee aglomerată din Hong Kong.

Este un GPS user friendly, pentru că toată lumea are măcar o poveste în care localizarea nu a fost suficient de precisă”, a declarat pentru CNN Giles Jones, directorul de marketing al startup-ului.

Ideea a fost a lui Chris Sheldrick, fost manager muzical, care acum e CEO-ul companiei. Acesta își amintește că era de multe ori frustrat din cauză că nu găsea locul în care ar fi trebuit să livreze echipamentele, fie pentru că adresele nu existau în aceeași formă, fie pentru că erau greu de comunicat.

Sheldrick a început să utilizeze coordonatele GPS pentru a remedia problema, dar combinațiile numerice erau greu de reținut și de împărtășit.

Într-o zi, în urmă cu șase ani, a găsit soluția împreună cu un prieten. „Pe masă era un dicționar, iar ei se întrebau oare de câte cuvinte diferite ar fi nevoie pentru a construi un sistem de acest fel”.

Citește mai mult: Yoda


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii