Noutăți

Starea Alfa: calea regală către împlinirea dorințelor

  •  
  •  
  •  

Alfa (din grecescul Alpha) – prima literă din alfabetul grecesc, definită figurativ ca ”început”, ”atotcunoscător”, ”factor esențial”. Beta – a doua literă a alfabetului grecesc. Delta – a patra literă a alfabetului grecesc, în formă de triunghi, simbol al adevărului. Theta – a opta literă a alfabetului grecesc. Patru litere dintr-un alfabet arhaic, asociate cu patru moduri contemporane de definire a stării de conștiință. Tehnic vorbind, patru moduri de emisie a undelor cerebrale, luate la bani mărunți și exploatate cu succes în tehnicile de reprogramare a subconștientului. Să le cunoaștem și să ne cunoaștem mai bine, prin intermediul lor.

Undele Alfa: relaxare și comunicare cu subconștientul 

Ritmice, undele Alfa au o frecvență între 9 și 14 Hz. Se ”citesc” în encefalograma oricărui individ normal aflat în stare de veghe sau în repaos, cu ochii închiși. Și dispar complet în starea de somn. Caracterizează starea de conștiință  ”domolită”, specifică momentelor de meditație, dar și ședințelor de relaxare.

Undele Beta: maxima vigilență

Cu o frecvență cuprinsă între 14 și 30 Hz, undele Beta apar în general atunci când sistemul nervos este activ, fiind asociate cu stimularea senzorială și cu activitatea mentală intensă – momente de concentrare puternică sau de anxietate.

Undele Delta: somnul reparator

Jucând pe frecvențe cuprinse între 1 și 4 Hz, undele Delta apar în stadiile somnului profund, fără vise.

Undele Theta: creativitate și meditație

Zona undelor THETA, cu frevențe de la 4 la 7 Hz, este cea a relaxării profunde, asemănătoare graniței dintre veghe și somn, zona creativității maxime și a ședințelor de hipnoză via meditație adâncă.

Modul Alfa – calea regală spre împlinirea tuturor dorințelor

Recapitulare: modurile Beta, Theta și Delta corespund stării de vigilență, respectiv stării inspirate și stării de somn profund (în ordinea enumerării lor), modul  Alfa reprezintă starea meditativă prin excelență. Cea care, prin deschiderea optimă spre sugestionare, ne așterne calea regală a reprogramării subconștientului, având drept miză materializarea dorințelor, bifarea obiectivelor, într-un cuvânt: succesul (oricare ar fi planul sau planurile pe care le țintim). Dar…

Cum intrăm în mult râvnitul mod Alfa?

Specialiștii zâmbesc subțire: intrăm în mod Alfa spontan, fără să vrem, fără să știm – inconștient așadar -, de mai multe ori pe zi. Lucrurile se complică abia atunci când vrem să facem asta în mod deliberat. Dovadă, o dată și încă o dată, că tot ceea ce ne este natural devine problematic atunci când forțăm natura!

Ușor, deci. Fără să forțăm. Prin exerciții de relaxare până la imersiunea în subconștient. Perfect posibil prin practică asiduă.

Primul exercițiu: vizualizarea    

Retras într-un ungher liniștit, asculți, cu ochii închiși, muzică ambientală selectată după bunul plac al subiectului visării tale. Plonjezi mental ”acolo”, vizualizând fiecare detaliu. 10 minute. Ești unul dintre grăbiții acestor vremuri, unul dintre cei pentru care 60 de secunde înmulțite cu 10 înseamnă o veșnicie? De îndată ce conștientul se ițește ca să-ți arate cadranul ceasornicului, scufundă-te și mai adânc în baia ta de muzică relaxantă. Perseverează: repetiția este cheia succesului.

Al doilea exercițiu: condiționarea Alfa

1… 2… 3! Pleoapele sunt grele… tot corpul se destinde… adormi! Între metoda condiționării Alfa și hipnoză – sau ceea ce se înțelege, cel mai adesea, prin hipnoză – există o relație intimă.

Kreskin, un cunoscut mentalist popularizat de televiziunea nord-americană a anilor 1970, spunea că hipnoza nu ar fi altceva decât implantarea unor sugestii în subconștientului unui subiect.

Altfel spus, condiționarea Alfa ar presupune să ne învățăm subconștientul să ne aducă în mod Alfa la cerere. Pentru a reuși, ar trebuie mai întâi să implantăm de câteva ori o anume sugestie în subconștient, trecând prin metoda tradițională a celor 10 minute de relaxare-interiorizare.

De regulă, starea Alfa este însoțită de o senzație de căldură și/sau de greutate (efect al destinderii), care ar trebui să ne anunțe că am executat corect exercițiul și, iată, intrăm în modul mult dorit.

Scopul este să ne destindem până în punctul în care conștientul ajunge să facă abstracție complet de tot ce ne înconjoară. Cu alte cuvinte, modul alfa este starea pe care o adoptăm în mod natural chiar înainte de a intra în somnul profund (starea delta).

Vizualizarea creatoare în mod Alfa

O dată intrați în starea meditativă, ne implantăm sugestiile: de exemplu, îi sugerăm subconștientului să ne plaseze în mod alfa de fiecare dată când numărăm până la trei și când pronunțăm cuvântul ”Alfa”.

Iar modul Alfa este vehiculul spre succes: vizualizată în mod alfa – calea de comunicare prin excelență între conștient și subconștient –,orice idee poate fi implantată în subconștient: bunăstare financiară, ascensiune profesională, fericire în doi etc. Tot ce îți dorește inima.

Prietenul la nevoie se cunoaște: tehnologia de stimulare mentală

Efortul propriu poate fi potențat la maximum prin efortul oamenilor de știință, inventatori ai unei linii de aparate inteligente menite să accelereze  procesul de reprogramare mentală.

Standard: Mind Synergy, recomandat, de către creatorii săi – echipa de cercetare Aimgroup din România, drept cea mai complexă tehnologie pentru relaxare profundă și antrenament mental. În familia Mind Synergy au apărut noi sosiți – produse corelate cu tehnologia-mamă, produse în format audio, care conțin muzică de relaxare, sunete modulate pe frecvențe specifice stării Alfa (starea de relaxare și comunicare cu subconștientul) și paternuri hipnotice. Informații esențiale despre ce sunt și cum funcționează ele găsești aici: www.aimgroup.ro

Autor: Denisa


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii