Noutăți

“Star Fallen”, neobișnuita căsuță aflată pe acoperișul unei universități de peste ocean. Ce este de fapt această construcție ? Galerie foto

Universitatea din San Diego, California, „adăpostește” pe unul dintre acoperișurile clădirilor din campus o cabană micuță, care pare să fi fost lovită de o tornadă. De fapt construcția aflată la etajul al șaptelea este o operă de artă la scară naturală creată de artistul coreean Do Ho Suh și botezată “Star Fallen”.

Căsuța are un interior complet mobilat și utilat. Există o mini-canapea, un televizor, candelabru, fotografii înrămate și chiar iluminat electric, aprins în fiecare seară. Din stradă se poate observa și un fum fals care s-ar ridica pe horn, totul pentru a crea impresia că locuința este ocupată.

“Fallen Star” a costat universitatea 1,4 milioane de dolari, cheltuielile fiind suportate din donații private. O mulțime de donații au venit de la actuali și foști studenți.

Huh do Suh a urmat cursurile Universității Naționale din Seul, a câștigat un BFA în pictură precum și alte premii internaționale, munca sa fiind apreciată în întreaga lume. “Star Fallen” este o metaforă a propriilor sale sentimente de nostalgie pe care le-a avut atunci când a sosit în S.U.A. în 1991. Astăzi artistul trăiește și lucrează în New York, Londra și Seul.

casa4-jpg casa4 casa3 casa2 casa1

sursa: LA Times / Amusingplanet.com

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii