-->

Noutăți

SR-71 Blackbird – avionul construit în Războiul Rece e încă cel mai rapid din lume…(Video)

SR-71 Blackbird, cel mai rapid avion din lume, a fost construit în timpul Războiului Rece și a zburat pentru prima dată acum 55 de ani.

Inițial, avionul a fost denumit Lockheed SR-71 și a fost construit în secret în timpul Războiului Rece. A făcut parte dintr-o familie de avioane folosite pentru spionaj, construite pentru a se aventura pe teritoriul inamic, fără a fi doborât sau chiar detectat.

Acest lucru era important într-o perioadă fără sateliți sau drone. Datorită culorii sale negre, avionul a căpătat porecla de Blackbird (Pasărea neagră).

De fapt, ideea pentru construirea sa s-a născut după un incident din 1960. Atunci, un avion spion american U-2 a fost doborât în spațiul aerian sovietic, în timp ce făcea fotografii.

Inițial, guvernul american a susținut că era vorba despre un avion de cercetare meteorologică. Totuși, argumentul n-a putut fi susținut odată ce guvernul sovietic a lansat fotografii cu pilotul capturat și cu echipamentul de supraveghere al avionului.

Incidentul a consolidat necesitatea unui nou tip de avion de recunoaștere care să poată zbura mai repede, dar și mai sus, ferit de rachete antiaeriene.

Citește mai mult: Playtech

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii