Noutăți

Spruce Creek, un loc unic în lume. Rezidenții de aici dețin mai multe avioane decât autoturisme

  •  
  •  
  •  

Spruce Creek se află în nord-estul Floridei și este una dintre cele mai neobișnuite comunități rezidențiale din lume. În Spruce Creek locuiesc 5.000 de oameni, există 1.300 de case și 700 de hangare. Da, cele mai multe case de aici nu au garaje pentru mașină ci hangare pentru avioane de mici dimensiuni, iar drumul de acces într-o anumită zonă este de fapt o pistă de 1,5 Kmcu o lățime de 45 de metri. Există mai multe cluburi de zbor, aeronave de închiriat și cei mai mulți instructori de zbor din lume pe metru pătrat. Pentru cei pasionati de avioane, Spruce Creek este un paradis.

Cel mai faimos rezident care a locuit în Spruce Creek a fost actorul și pilotul John Travolta, care a trăit timp de mulți ani în acest „aerpark”. Travolta a fost scos din parc datorită avionului său Boeing 707, care producea mult prea mult zgomot și polua peste limitele admise această localitate liniștită. Travolta a fost dat în judecată și a pierdut dreptul de a mai ateriza aici cu avionul său, lucru care a condus și la vinderea propietăților pe care faimosul star de la Holywood le deținea în Spruce Creek.

Oamenii din Spruce Creek trăiesc într-o comunitate strâns legată. Majoritatea sunt piloți profesioniști însă regăsim aici și doctori, avocați sau oaemni de afaceri, toți pasionați de aviație. În fiecare dimineață de sâmbătă, toți se adună lângă pistă și se ridică în înaltul cerului, într-un eveniment pe care-l denumesc „Saturday Morning Gaggle”.

house pano side 1 copy[12] spruce-creek-9[2] spruce-creek-7[2] spruce-creek-2[6] spruce-creek-5[6]

n707jt-john-travolta-boeing-707-138b_PlanespottersNet_133059 1e1fa8f8b4db990b422987fb47a2300c

sursa:The Guardian

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii