Noutăți

Spectaculosul porumbel Nicobar, ultima rudă în viață a păsării Dodo

Porumbelul Nicobar ( Caloenas nicobarica) trăiește pe insulele Nicobar, la est de Arhipelagul Malay, lângă Insulele Solomon și Palau. Aceasta specie face parte din genul Caloenas, fiind cea mai apropiată rudă cu pasărea Dodo, specie dispărută de ceva timp. Este un porumbel de dimensiuni mari, măsoară circa 40 cm lungime. Capul este gri, la fel ca penajul din partea superioară a gâtului. Restul penelor sunt viu colorate în verde, galben sau roșu. Coada este foarte scurtă și de un alb pur. Femelele sunt mai mici decât masculii dar sunt foarte vocale, scoțând sunete repetitive extrem de stridente.

O particularitate a acestor păsări o reprezintă „laptele de porumbel”, ingredientul minune pe care îl primesc puii după naștere. Acesta este un fel de suc lăptos, secretat de către o porțiune glandulară a gușei părinților.

Din păcate și zilele acestei specii par numărate, asta din cauza acțiunilor oamenilor. Vânătoarea excesivă și restrângerea habitatului natural au dus la diminuarea numărului până la doar 1.000 de exemplare, asta conform estimărilor oficiale. International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN) consideră că specia este deja pe care de dispariție, iar în următorii ani vom rămânem și fără această ultimă rudă a păsării Dodo.

porumbel5 porumbel4 pormubel2 porumbel1 porumbel7 porumbel6

sursa:boredpanda.com

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Spectaculosul porumbel Nicobar, ultima rudă în viață a păsării Dodo

  1. Cel mai mare dăunăt, este omul…Uite numai ce minunăție a creat D-zeu, pentru înfrumuțetarea railui, numit tera, şi această creatură numită om, DISTRUNGE tot pe unde trece…păcat

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii