Noutăți

Spectaculoasele valuri care se formează pe lacul Erie, considerat cel mai violent lac de pe Pământ. Galerie foto

Este greu de crezut dar aceste imagini cu valuri gigantice nu au fost surprinse în ocean, ci într-unul dintre lacurile din America de Nord. Lacul Erie este unul dintre Marile Lacuri din America de Nord, zonă situată la graniţa dintre SUA şi Canada. Penultimul ca mărime dintre cele cinci şi al 11-lea din lume ca suprafaţă, Erie are o adâncime de doar 20 de metri, se întinde pe o suprafață de 388 km lungime și are o lățime maximă de 92 km.

Având o adâncime atât de mică, se poate „umfla” extrem de repede, schimbându-şi aspectul în doar câteva minute. Vechii amerindieni numeau lacul “Erige”, ceea ce înseamnă “pisică”, asta din cauza naturii sale imprevizibile și uneori extrem de periculoase. De-a lungul timpului peste 800 de ambarcațiuni au fost scufundate de valurile uriașe și neobișnuite pentru un lac, ce se pot forma aici. Lacul Erie ascunde pe fundul său mai multe epave decât orice alt lac de pe Pământ.

Puterea lacului Erie a fost surprinsă într-o serie de imagini spectaculoase de fotograful canadian David Sandford. Fotografiile au fost realizate în luna noiembrie a anului trecut de pe malul orașului Port Stanley, statul Ontario. În această perioadă a anului lacul este foarte violent. Vântul suflă în medie cu 50 km pe oră, iar temperatura ajunge des în jurul valorii de 0 grade Celsius. În astfel de zile, când cei mai mulți localnici evită să iasă în larg, valuri uriașe se lovesc de țărmuri, dând impresia turiștilor că se afla pe plajele unui ocean învolburat și nu în ale unui lac.

lac10 lac9 lac8 lac7 lac6 lac5 lac4 lac3 lac2 lac1

 

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii