Noutăți

Spectacolul “Poveste fără nume”, o satiră adusă prezentului!

NOSTOS, recent înființata Asociație Culturală Greacă din România, lanseaza invitația la spectacolul de teatru și dans “Poveste fără nume”, organizat în colaborare cu Fundația Culturală Greacă, cu sprijinul Ambasadei Republicii Elene la București și al Camerei de Comerț a Greciei. Spectacolul are ca punct de plecare piesa de teatru omonimă a lui Iakovos Kambanellis, iar muzica îi aparține lui Manos Hatzidakis, căruia îi este dedicat acest prim eveniment al nostru.

Iakovos_KampanellisIakovos Kambanellis în Naxos, Grecia

Tema piesei este una de actualitate. Textul lui Kambanellis satirizează și persiflează situația jalnică a unui popor care și-a ales conducători nepotriviți, a așteptat ajutor din afară și nu s-a folosit de propriile forțe și de resursele țării sale pentru a-și asigura bunăstarea și libertatea.

La realizarea spectacolului participă cinci dansatori români, care, prin mișcările lor, transmit mesajul piesei lui Kambanellis. De asemenea, din distribuție fac parte zece greci, care alcătuiesc corul și joacă rolurile principale, interpretând totodată cântecele lui Manos Hatzidakis.

Partea narativă este asigurată de Afroditi Ioannidou, care deopotrivă semnează regia spectacolului și adaptarea textului. Mișcarea scenică și coregrafia îi aparțin Amaliei Strinopoulou. Stella Goutsanou s-a îngrijit de conducerea corului și de ilustrația muzicală.

Spectacolul are loc la Arcub (Str. Batiștei 14, București), miercuri, 14 octombrie, ora 20.00.

Poveste


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii