Noutăți

Spectacolul oferit de Aurora Boreală a stins luminile în capitala Islandei, Reykjavik (foto si video)

Au stins luminile în Reykjavik pentru a le oferi locuitorilor posibilitatea de a se bucura de unul dintre cele mai impresionante spectacole ale naturii, Aurora Boreală. Autoritățile din capitala Islandei au anunțat faptul că iluminatul stradal va fi oprit timp de o oră în centrul orașului dar și în câteva cartiere, în fiecare seară de miercuri, pentru ca oamenii să poată urmări în condiții cât mai bune „Luminile Nordului”.

Locuitorii sunt și ei invitați să stingă luminile de la locuințe pentru a minimiza cât mai mult cu putința lumina artificială. În acest fel vom reduce poluarea luminoasă și vom putea observa mult mai bine fenomenul de Auroră Boreală”, a declarat un membru al consiliului local citat de cotidianul britanic The Guardian.

aurora4 aurora3 aurora1

Aurora Boreală este un fenomen optic extrem de intens ce poate fi observat în timpul nopților în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Termenul de Auroră Boreală a fost folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie. În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referință directă la faptul că apare în sud.

Fenomenul nu se produce doar pe planeta noastră. Potrivit astronomilor acesta poate fi observat și pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte și Venus. Totodată, fenomenul este de origine naturală, deși poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare sau în laborator.

aurora2 aurora5

sursa: theguardian.com

sursa:.bbc.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Spectacolul oferit de Aurora Boreală a stins luminile în capitala Islandei, Reykjavik (foto si video)

  1. Superb!

  2. Tara cu cel mai mare indice al pacii! Chiar e un fel de rai!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii