Noutăți

Specialiștii în securitate cibernetică avertizează că „cineva” încearcă să închidă tot internetul. Scopul?

  •  
  •  
  •  

În ultimii ani, atacurile de tipul DdoS distributed denial-of-service, au devenit din ce în ce mai raspandite pe internet. Într-o explicație simplă, aceste tehnici se folosesc de un baraj de date pentru a supraîncărca serverele unui site și a-l face inaccesibil utilizatorilor obișnuiți. Deși se credea că aceste atacuri nu au un tipar anume ele fiind efectuate de hakeri independenți puși de anumite organizații să îngreuneze funcționarea anumitor site-uri incomode, există din ce în ce mai multe voci și dovezi care afirmă că în afară de acești independeți, pe internet mai este prezentă o structură bine pusă la punct care pregătește o agresiune împotriva întregii infrastucturi web globale.

Deși s-ar putea crede că titlul este unul alarmist și fără substanță, nu este deloc așa. Recent, mai multe companii care furnizează infrastructura de bază, care face ca Internetul să funcţioneze, au fost supuse unei agresiuni de tipul DdoS fără precedent. Potrivit unui raport al expertului în securitate cibernetică Bruce Schneier, aceste atacuri fac parte dintr-un proces de “sondare” pentru a observa cât și cum rezistă aceste infrastructuri.

dadaf

Din motive contractuale Schneier nu a putut spune presei companiile supuse acestor atacuri informatice, însă declarațiile sale sunt întărite de cele făcute de reprezentanții companiei globale de înregistrare a domeniilor Verisign, la începutul acestui an. Compania a publicat un raport în care afirmă că atacurile DDoS împotriva serviciilor sale au devenit “mai frecvente, persistente, și complexe” în ultimele luni.

Schneier exclude posibilitatea ca în spatele acestor atacuri globale să fie activiști sau mai multe grupări de hakeri: “Se simte că este un cybercomando militar. Cel mai probabil al unei națiuni care încearcă să-și calibreze armamentul pe care să-l folosească într-un eventual război cibernetic”, a declarat Schneier.

sursa:digitaltrends.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii