Noutăți

SpaceX va trimite prima sa capsulă către Marte până în 2018

Miliardarul Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, intenționează să trimită o capsulă fără echipaj uman pe Marte până în 2018. Misiunea va avea drept scop testarea capsulelor Red Dragon înainte ca acestea să fie complet operaționale pentru misiuni așa de dificile. În prezent capsulele sunt folosite pentru a transporta bunuri către Stația Spațială Internațională, dar cei de la SpaceX au planuri mult mai mare cu acestea. Deși nici NASA sau Roscosmos nu au identificat până acum cea mai bună soluție de a trimite oameni către planeta roșie în vederea colonizării acesteia, Elon Musk, dorește deja să aibă până în 2030 o flotă de capsule capabile de a transporta bunuri și materiale către această planetă.

Potrivit studiilor, folosindu-ne de tehnologia din prezent, astronauţii nu ar putea supravieţui unui drum atât de lung către Marte, fără să fie afectaţi de radiaţiile cosmice. Totuși cei de la NASA se declară optimiști și speră ca tot până în jurul anului 2030 să fie capabili să trimită spre Marte prima navă cu echipaj uman, ceea ce face ca planurile celor de la SpaceX să coincidă cu cele ale agenției americane de stat.

Referitor la capsulele Red Dragon, Elon Musk urmează să ofere publicității un calendar mai în detaliu cu programul spațial, în luna septembrie, în cadrul unei conferințe de specialitate care se va desfășura în Mexic. Compania boss-ului de la Tesla Motors a atras atenția lumii întregi la finele anului trecut, când una dintre rachetele sale, Falcon 9, a aterizat pe Pământ după o misiune spațială, lucru extrem de important pentru refolosirea rachetelor utilizate.

sursa: theguardian.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii