Noutăți

Şoseaua Atlanticului, după trei decenii – videoclipul viral cu cel mai spectaculos drum din lume, proiectat iniţial să fie cale ferată

Imaginile cu o şosea care străbate Oceanul Atlantic în nord-vestul Europei au devenit rapid virale pe Facebook, adunând într-o lună peste 2,5 milioane de vizualizări. Deşi nu este vorba despre vreo construcţie nouă, drumul continuă să impresioneze şi după trei decenii de când a fost construit. În urmă cu 14 ani, a fost votat drept „construcţia secolului” în Norvegia.

Votată drept „capodopera inginerească a secolului” în Norvegia, în 2005, Şoseaua Atlanticului – „The Atlantic Road” este, potrivit site-ului „visitnorway.com”, deopotrivă, „cel mai spectaculos drum din lume”. Este vorba, de fapt, despre un drum care anul acesta împlineşte trei decenii de când a fost construit.

Drumul leagă insula Averøy de continent printr-o serie de insuliţe, dar şi opt poduri care se întind pe o lungime de peste 8.274 de metri. Şoseaua Atlanticului are statut de Traseu Turistic Naţional şi, potrivit aceleiaşi surse, „întreaga întindere dintre Bud şi Kristiansund este o experienţă continuă înţesată cu peisaje, cultură şi istorie”. Contrastele dintre o excursie într-o zi de vară liniştită şi o călătorie spumoasă în timpul furtunii sunt uimitoare, mai susţin gazdele.

De-a lungul uimitorului drum există o serie de popasuri pe insuliţe care îţi oferă posibilitatea de a te opri ca să te bucuri de magnifica privelişte, indiferent că este o zi senină sau una furtunoasă.

Drumul care traversează această “infamă zonă de ocean” a fost ales de ziarul „The Guardian”, în 2006, drept cea mai bună destinaţie de pe glob pentru o călătorie cu maşina, clasându-l înaintea mai multor drumuri faimoase, precum cele din Australia şi Himalaya.

Un an mai târziu, în 2007, o cunoscută publicaţie norvegiană „Aftenposten” a făcut un studiu printre cititori, în urma căruia a reieşit că reprezintă a doua destinaţie turistică iconică a Norvegiei, la categoria „cea mai frumoasă călătorie cu maşina”, după Trollstigen – un Transfăgărăşan al norvegienilor.

Atlantic Ocean Road, Norway

Atlantic Ocean Road, Norway 📍

Publicată de Beautiful Planet Earth pe Duminică, 7 aprilie 2019

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii