Noutăți

Șocant: Sud-coreenii își organizează funeralii false, pentru a-și redobândi pofta de viață!

În Coreea de Sud a apărut de ceva timp o modă destul de bizară pe care tot mai mulți asiatici par să o îmbrățișeze. Aceștia își organizează funerarii false, dorind astfel să experimenteze procesul morții, crezând că în acest fel o să fie mult mai dornici să-și trăiască viața.

Psihologii de la Seul încurajează această nouă practică din cauza numărului mare de sinucideri care au loc în țara lor. Conform sondajelor,mulți dintre sud-coreeni susțin că țara în care locuiesc, competivitatea de la locul de muncă și tehnologizarea excesivă a vieții lor îi face să își piardă dorința de a trăi.

dafaegg

Participanții la astfel de false înmormântări poartă haine albe tradiționale, își scriu chiar și testamentul. Sunt fotografiați, li se face un portret funerar și ascultă o prelegere despre ce înseamnă viața și moartea pentru un om. Apoi se așează în cavourile special amenajate și închise ermetic. Petrec în medie 10-15 minute într-un astfel de loc întunecat, în speranța că acest lucru le va reda bucuria de a trăi.

După experiența din sicriu am realizat că trebuie să încerc să trăiască un nou stil de viață. Am realizat că am făcut o mulțime de greșeli. Sper să pun mai mult suflet în toate lucrurile pe care le fac și să petrec mai mult timp cu familia mea”, declară Cho Yong – Tae , un participant la acest ritual, pentru Huffington Post.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: huffingtonpost.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii